Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Druga optužnica

Opet burno u Vatikanu: Svećenik optužen za pranje novca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Monsinjoru Nunziu Scaranu već se sudi i u kućnom je pritvoru zbog optužbe da je sudjelovao u zavjeri kojom je u Italiju prokrijumčareno 20 milijuna eura.

Talijanski svećenik optužen je za pranje novca kroz Vatikansku banku, izvijestila je policija, piše BBC.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Blokirani milijuni eura Velika istraga u Vatikanskoj banci: Uhićen biskup Salerna Slika nije dostupna Prvo godišnje izvješće Vatikan tvrdi da je pouzdan partner protiv pranja novca

Monsinjoru Nunziu Scaranu već se sudi i u kućnom je pritvoru zbog odvojene optužbe da je sudjelovao u zavjeri kojom je u Italiju prokrijumčareno 20 milijuna eura.

Bivšem vatikanskom računovođi i još dvjema osobama u utorak su uručeni uhidbeni nalozi.

Potres u vrhu Vatikanske banke: Generalni direktor i zamjenik dali ostavke

Policija je u utorak zaplijenila oko 6,5 milijuna eura u bankovnim računima i nekretninama, među kojima je i monsinjorov luksuzni stan u Salernu. Najnovije optužbe povezane su s lažnim donacijama. Tužitelji tvrde da je Scarano privolio desetke ljudi da daju doprinos za kuću za bolesne u Salernu, a novac je koristio za otplaćivanje hipoteke na jedan od vlastitih posjeda.

On je dva desetljeća radio kao viši računovođa, a suspendiran je prošle godine kada je optužen za sudjelovanje u krijumčarenju milijuna eura iz Švicarske u Italiju pomoću agenta tajne službe i financijskog brokera.

Prošle godine, nakon niza skandala vezanih uz vatikansku banku papa Franjo osnova je povjerenstvo zaduženo za ocjenu aktivnosti banke.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene