Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strava u SAD-u

Svećenik tinejdžera vezao, ljepljivom vrpcom mu prekrio oči i usta pa ga zaključao ga u ormar, biskupija sve tajila

Svećenik Brian Stanley (Foto: Allegan County Sheriff\'s Office/St. Margaret Parish)
Svećenik Brian Stanley (Foto: Allegan County Sheriff\'s Office/St. Margaret Parish) Foto: Allegan County Sheriff\'s Office/St. Margaret Parish
57-godišnji svećenik iz Michigana Brian Stanley optužen je za kazneno djelo otmice, a dokaže li mu se krivica, mogao bi dobiti do 15 godina zatvora.

Katolički svećenik iz Michigana, Brian Stanley, optužen je da je tinejdžera vezao, preko očiju i usta mu nalijepio ljepljivu traku i zatvorio ga u ormar u crkvi St. Margaret u Otsegu u državi Michigan. To se dogodilo prije šest godina, a biskupija događaj zlostavljanja nikad nije prijavila policiji.

Ured državnog odvjetništva priopćio je da su podaci o zlostavljanju tinejdžera otkriveni u listopadu 2018. godine nakon što su dosijei oduzeti biskupiji Kalamazoo. Tužitelji su postupak svećenika prema tinejdžeru okarakterizirali kao seksualno motiviran.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Papa prihvatio Poljski biskup dao ostavku: Bio je nemaran oko slučajeva svećeničkog zlostavljanja djece Zlostavljanje svećenika On ne misli da je pogriješio Žena koju je godinama zlostavljao svećenik iz Sotina progovorila za Provjereno: "Nisam se znala nositi, krivnju sam preuzela na sebe, pokušala sam suicid!"

Prema do sada poznatim podacima, tinejdžer je u ormaru bio zaključan duže od sat vremena. Iz državnog tužiteljstva je priopćeno da su njegovi roditelji tražili svećenika duhovno savjetovanje. "Iz nadbiskupijskih bilješki vidljivo je da je Stanley desetljećima sudjelovao u sličnim situacijama. Ovakva vrsta ponašanja seksualno je motivirani zločin", dodaje se u priopćenju tužiteljstva.

"Naš tim tužitelja nastavlja se baviti onim što smo ranije mislili da su stotine tisuća stranica dokumenata. No, za sada se zna da se radi o milijunima stranica dosijea oduzetih iz svih sedam biskupija u Michiganu prošle godine, a to je samo početak istrage", izjavila je tužiteljica Dana Nessel. "Ovdje se radi o zataškavanju velikih institucija i manipuliranju žrtvama kako odgovorni ne bi bili kažnjeni. pojedinci zlorabe svoju moć na štetu lokalnog stanovništva", dodala je.

Policija nikad nije zaprimila prijavu

Iz biskupije Kalamazoo priopćeno je u četvrtak da su incidenti iz 2013. i 2017. godine, u kojima je uključen svećenik Brian Stanley - prijavljeni policiji. Policija, pak, tvrdi kako nikada nije zaprimila prijavu protiv njega, piše Daily Mail.

"Svećenik Stanley od siječnja 2017. godine nije u aktivnoj službi, ostaje na dopustu, a zabranjeno mu je javno djelovanje", navode u biskupiji. "Ostajemo nepokolebljivi u svojoj opredjeljenosti za promicanjem veće zaštite i sigurnosti svih ljudi, posebno djece i ranjivih skupina odraslih ljudi", dodaje se u priopćenju biskupije.

Stanley je pritvoren. Određena mu je jamčevina u iznosu od 100.000 dolara, a bude li osuđen za kazneno djelo otmice očekuje ga kazna zatvora u trajanju do 15 godina. Osim toga, bit će registriran kao seksualni prijestupnik.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene