Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Matti Vanhanen po istragom

Sve više europksih premijera pod istragom, sada i finski

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši finski premijer Matti Vanhanen bit će pod policijskom istragom zbog ilegalnih radnji oko financiranja stranke, odlučio je u utorak parlament slijedeći preporuku visokog sudskog dužnosnika.

'Parlamentarno povjerenstvo zaduženo za taj slučaj zatražilo je od glavnog tužitelja da naloži policiji otvaranje istrage po tom pitanju', izjavio je tajnik povjerenstva Timo Tuovinen.

Pročitajte i ovo Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano" Slika nije dostupna Vanhanen potvrđen kao novi finski premijer

Povjerenik za pravosuđe Jaakko Jonkka, čija je zadaća nadzirati zakonitosti djelovanja ministara, preporučio je parlamentu pokretanje istrage o korupciji protiv Vanhanena.

Vanhanena koji je podnio ostavku s dužnosti šefa vlade u lipnju, mogao se naći u središtu sukoba interesa, kazao je Jonkka.

Dok je vodio vladu, Vanhanen je bio umiješan u odluku o financiranju za razdoblje 2006.-2009. Saveza mladih čiji je bio predsjednik i koji je usko povezan sa strankom Centra koju je tada predvodio.

Savez je isplatio više od 23.000 eura za predsjedničku kampanju koju je Vanhanen izgubio 2006. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene