Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubijene 84 osobe

TKO JE NAPADAČ I KAKO JE PREŠAO POLICIJU Detalji smrtonosnog pohoda u Nici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Objavljeno je ime 31-godišnjeg muškarca koji je u luđačkom napadu kamionom u Nici ubio najmanje 84 ljudi a ozlijedio više od stotinu. Riječ je o Mohamedu Lahouaieju Bouhlelu, javljaju lokalni mediji.

O njegovom smrtonosnom pohodu na šetnici koja je bila prepuna turista i Francuza izlazi sve više detalja. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Radikalizacija u Francuskoj Uhićen muškarac povezan s terorističkim napadom u Nici. Na drugom kraju zemlje ustrijeljen muškarac koji je prolaznicima prijetio pištoljem Slika nije dostupna Teroristički napad IZVANREDNE VIJESTI NOVE TV Sve o napadu u Francuskoj

Prema dokumentima koji su pronađeni u kamionu riječ je o francuskom državljaninu tuniskog podrijetla koji je rođen 1985. godine. Osim vozačke dozvole, pronađena je i njegova bankovna kartica, javlja The Local. Policija pretražuje njegov dom u Nici, ali i još neka mjesta s kojima ga se povezuje. Poznat je otprije po sitnim krađama, ali nije bio pod nadzorom sigurnosnih službi zbog povezanosti s džihasitičkim ćelijama.

Pretpostavlja se da je kamion kojim je počinio napad unajmio prije nekoliko dana u gradu Saint-Laurent-du-Var, a na svoj smrtonosni pohod po turističkoj šetnici u Nici krenuo je iz njezine okolice. Kod njega je pronađen i pištolj iz kojeg je ispalio nekoliko hitaca na promenadi.

Naravno, postavlja se pitanje kako je uopće na nju dospio u kamionu od 25 tona. Prema nekim izvješćima navodno je rekao policiji da dostavlja - sladoled. Druge informacije govore da je probio barijere koje su bile duž promenade na kojoj se slavio Dan pada Bastilje i koja je bila zatvorena za promet vozila.

Aktualni predsjednik gradske regije Nice Christian Estrosi kazao je da iza napada ne stoji samo jedan čovjek te da je sigurno imao pomagače.

'Očekujem da će biti otkriveni i to još danas', izjavio je.

Susjedi: Bio je usamljen i povučen, često je nosio kratke hlače

AFP je razgovarao sa susjedima osumnjičenog napadača kamionom. Opisuju ga kao usamljenog i povučenog muškarca koji je uvijek nosio bicikl u stan. Jedan susjed kazao je da mu se nije činio kao religiozna osoba a primjetio je i da je često nosio kratke hlače. Jedna druga susjeda kazala je da joj se nije sviđalo kako je buljio u njezine dvije kćeri.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene