Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SAD ne može potvrditi

Sve veće napetosti: Rusija otkrila i 'protjerala' navodnu američku podmornicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protupodmorničke snage ruske sjeverne flote otkrile su stranu podmornicu u državnim vodama i 'protjerale' je, izvijestila je u subotu ruska novinska agencija navodeći neimenovanog glasnogovornika glavnog stožera ruske mornarice.

Strana podmornica, za koju se pretpostavlja da je američko plovilo klase Virginia, otkrile su snage sjeverne flote 7. kolovoza u Barentsovom moru, rekao je glasnogovornik.

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori" Ruska podmornica kriza u Europi Ozbiljno upozorenje iz središta Europske unije: “Rusija se priprema za dugi sukob sa Zapadom”

Američki obrambeni dužnosnik, govoreći pod uvjetom da ostane neimenovan, nije mogao potvrditi incident i nije želio komentirati ruske tvrdnje.

'Protupodmornička udarna skupina i jedan protupodmornički zrakoplov Iljušin Il-38 poslani su u rečeno područje da potraže i pronađu podmornicu', rekao je ruski mornarički glasnogovornik kako navodi novinska agencija Interfax.

Kijev optužuje Rusiju da priprema intervenciju

'Aktivni manevri protupodmorničkih snaga sjeverne flote protjerali su podmornicu iz državnih voda Ruske Federacije'.

Rusko izvješće moglo bi biti najnoviji znak sve veće napetosti između Moskve i Washingtona zbog krize u Ukrajini. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene