Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Užas u Kanadi

Svako malo na obali nađu ljudsko stopalo. Jezivo, ali zašto nikog ne zabrinjava?

Posljednje pronađeno stopalo bilo je u ovoj tenisici (Foto: B. C. Coroners Service)
Posljednje pronađeno stopalo bilo je u ovoj tenisici (Foto: B. C. Coroners Service) Foto: B. C. Coroners Service
Mrtvozornici u Britanskoj Kolumbiji za sad nisu uspjeli otkriti kome pripada posljednje pronađeno stopalo, koje je na obalu dospjelo u Nikeovoj tenisici za trčanje, pa su u ponedjeljak javnosti uputili poziv kako bi ga pokušali identificirati.

Svakih nekoliko mjeseci na obale Britanske Kolumbije u Kanadi ocean nanese - ljudsko stopalo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Neobično objašnjenje Gost hotela probudio se usred noći i ostao u šoku: "Menadžer mi je sisao nožne prste!" Slika nije dostupna Požari se i dalje šire Vatrena stihija hara Kanadom: Evakuirano 14.000 ljudi

Netko bi pomislio kako je riječ o serijskom ubojici koji je već godinama neuhvatljivo uživa na slobodi no iako zvuči krajnje jezivo, lokalne se vlasti oko toga baš nimalo ne uznemiravaju.

U posljednjih desetak godina na obale Britanske Kolumbije isplivali su deseci stopala, a posljednje, koje je već 15. pronađeno, prijavljeno je u rujnu 2018.

Mrtvozornici u ovoj kanadskoj provinciji još nisu uspjeli otkriti kome pripada stopalo, koje je na obalu dospjelo u Nikeovoj tenisici za trčanje, pa su u ponedjeljak javnosti uputili poziv kako bi ga pomogli identificirali.

DNK analiza nije uspjela otkriti kome je pripadalo posljednje pronađeno stopalo pa su vlasti objavile fotografiju Nikeove lijeve trkačke tenisice sive boje i s bijelim vezicama te bijelim potplatom u kojoj je bilo stopalo u plavoj čarapi. Otkrili su još da je riječ o veličini 43 pa je vjerojatno riječ o muškarcu koji je, procjenjuju patolozi, u trenutku smrti imao manje od 50 godina, piše CNN.

"U ovim slučajevima ne vidimo nikakve naznake kaznenih djela. Najčešće se radi o prirodnim smrtima, samoubojstvima ili slučajnim nesrećama", kaže Andy Watson, glasnogovornik mrtvozorničke službe Britanske Kolumbije.

No, zašto do obale dolaze samo stopala? Vlasti imaju razumno objašnjenje. Kažu kako je to zbog načina na koji se ljudska tijela raspadaju, a pritom su stopala obično obućom zaštićena od vanjskih utjecaja i morskih životinja.

Desetak ranije pronađenih stopala pripadalo je nestalim osobama, a neka su bila i dio istog para.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene