Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

On nema dovoljno novca za gorivo, ima bolesnu suprugu, a skrbi i za unuka. Kako bi prehranio obitelj, 61-godišnji Steve Simoff svaki dan prehoda nevjerojatnih 56 kilometara do posla i još toliko nazad kući!


Čak 112 kilometara dnevno pređe Amerikanac iz Davis Cityja u Iowi, koji na posao ide pješice, jer nema dovoljno novca za gorivo. Za njega nema druge opcije - raditi mora kako bi prehranio i uzdržavao obitelj, a alternative nema.

Vezani članci Slika nije dostupna Stvoren savez iz noćne more! Islamska država ih je prihvatila Slika nije dostupna Putin za 10 posto smanjio svoju i plaće najviših dužnosnika

"Prvo i najvažnije, kad imate obitelj i imate posao, morate biti sposobni uzdržavati svoju obitelj. Morate biti sposobni zadržati taj posao. To su dvije najvažnije stvari koje mi padaju napamet", ističe skromni Simoff.

VIDEO Kako bi došao na posao svaki dan hoda 33 kilometra

Iako mu smjena u casinu počinje tek u 23 sata, on iz kuće odlazi oko 15:30 sati kako bi stigao na vrijeme na posao. Nakon sedam sati pješačenja, njegov posao domara u Casinu ne daje mu više od dvaput po 15 minuta predaha, jer je čitavo vrijeme na nogama. U casinu zaražuje 9,07 dolara po satu.

Mijenja obuću svaka dva mjeseca

Samo ponekad, na putu prema poslu stane mu koji vozač i ponudi ga odbaciti dio puta, ali ako se takvo što i dogodi, onda je to uglavnom preko radnih dana, jer je vikendom promet minimalan. Simoff mora mijenjati obuću svaka dva mjeseca, zbog jednostavno nevjerojatne kilometraže koju prijeđe pješice u tom peirodu.

Ipak, odnedavno jedan njegov kolega počeo mu je pomagati i voziti ga 3/4 puta na putu prema kući, tako da mu na putu nazad ostaje 'tek' 13 kilometara do kuće, prenosi khou.com.

Dok je zdravlja...

Simoff živi sa suprugom Renee, koja prima invalidninu nakon pretrpljena dva srčana udara te s unukom Stevenom, kojeg su posvojili. Nedavno su kupili automobil, no zasad ne mogu još priuštiti gorivo za njega. Razlog zašto žive toliko daleko od casina gdje Steve radi jest niska mjesečna renta od 400 dolara mjesečno, koliko si oni trenutno najviše mogu priuštiti.

Simoff kaže da se njegova dnevna rutina neće tako skoro promijeniti. "Ako ne idem na posao, računi se neće sami platiti. Dok su mi god noge zdrave i dok sam zdrav, ne vjerujem da ću se promijeniti", ističe na kraju nepokolebljivi Amerikanac.

Prije otprilike mjesec dana, slična priča otkrivena je u Detroitu, gdje je punih deset godina James Robertson pješačio 34 kilometra do tvornice u kojoj je radio. Bio je jedan od radnika koji najmanje kasne na posao. Nakon što je njegova priča objavljena u svim američkim medijima, putem donacija je za njega prikupljeno 350.000 dolara, dobio je novi auto, ali se javila i bojazan da je sad postao laka meta za druge.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju