Donald Trump i Hillary Clinton (Foto: AFP)
Donald Trump i Hillary Clinton (Foto: AFP)

Mladi Amerikanci toliko su nezadovoljni opcijama koje im se nude na predsjedničkim izborima da bi svakom četvrtom bilo draže da divovski meteor uništi Zemlju nego da Donald Trump ili Hillary Clinton uđu u Bijelu kuću.


Anketu je među mladim američkim biračima proveo centar za javno mnijenje pri sveučilištu Massachusetts.

Oko 53 posto među 1247 ispitanika u dobi od 18 do 35 godina odgovorilo je kako bi im bilo draže da golemi meteor uništi Zemlju nego da republikanski kandidat Donald Trump pobijedi na izborima.

U slučaju Hillary Clinton, meteor je bio bolja opcija za 34 posto ispitanika.

Svaki četvrti ispitanik kazao je da preferira udar meteora bez obzira tko od njih dvoje pobijedio.

"Naravno, ne mislimo da su smrtno ozbiljni", rekao je direktor centra Joshua Dyck. "Ali odgovori o meteorima nam ipak govore nešto o političkom nezadovoljstvu među američkom mladeži", dodao je.

U anketi sa zanimljivim ponuđenim odgovorima, čak 39 posto ispitanika odgovorilo je kako bi radije da se Obama proglasi doživotnim predsjednikom nego da ga zamijene Clinton ili Trump. Njih 26 posto smatra kako bi naciji bilo bolje da se idući predsjednik izabere lutrijom među cijelom populacijom.

Kada se mlade pitalo da ipak izaberu između dvoje postojećih stvarnih kandidata, Clinton je prošla mnogo bolje, za nju bi se odlučilo 54, a za Trumpa samo 21 posto ispitanika. (Hina)