Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedna je ministrica u vladi Angele Merkel izazvala predbožićnu svađu među vladajućim strankama jer je predložila da se o Bogu počne govoriti u srednjem rodu, a ne u muškome, kao dosad.


Ministrica obitelji Kristina Schroeder rekla je to u intervjuu za njemački tjednik Die Zeit na pitanje kako ona svojoj maloj kćeri objašnjava zašto Bog ima član za muški rod 'der'.

'Član nije važan', odgovorila je i dodala da se o Bogu može govoriti i uz upotrebu člana 'das' za srednji rod.

Njezinu su primjedbu odmah osudili članovi njezine Kršćanske demokratske unije (CDU) i CDU-ove bavarske sestrinske stranke CSU-a.

Vezani članci Paul McCartney (FOTO: Getty) Bio na ''tripu'' pa ugledao Boga: ''Vidio sam tu nevjerojatnu veličanstvenu stvar, i bio sam ponizan'' Mateo Kovačić, Izabel Kovačić (Foto: Instagram) Domaći parovi koje je spojila ljubav prema vjeri: Upoznali se u crkvi ili na duhovnoj obnovi

>> Potpora vladi Angele Merkel najviša dosad

'Od tih intelektualističkih bedastoća ostajem bez teksta', rekla je Christine Haderthauer, bavarska ministrica socijalne skrbi za njemački dnevnik Bild.

Stefan Mueller, zastupnik CSU-a, rekao je da je 'osupnut neprikladnim' riječima Kristine Schroeder.

Na vladinoj konferenciji za novinare glasnogovornik Angele Merkel bio je prisiljen reagirati i podupro je ministricu. 'Ako vjerujete u Boga, član nije važan', rekao je. 'Ako se Bogu obraćate na drukčiji način, vaša molitva se svejedno čuje'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook