Prosvjed podrške za pokret ‘Okupirajmo Wall Street’ prerastao u sukobe s policijom.


Bacano je kamenje, boje i boce, a policija je odgovorila suzavcem. Zbog nereda suzavac je bačen pet puta, a ozlijeđeno je nekoliko osoba. Policija je prije bacanja suzavca nekoliko puta upozorila prosvjednike da se raziđu. SFGate prenosi kako su policajci na megafonu upozorili da će oni koji odbiju otići biti gađani 'kemijskim sredstvima'.  Nakon nekoliko sati prosvjeda i nereda, uhićeno je gotovo stotinu osoba.

Vezani članci Divljač - 5 U ovoj županiji je bilo čak 15 naleta na divljač u desetak dana: Policija ukazala na ključne stvari za vozače Lokacija na kojoj je uhićen Ivan Božić - 5 VIDEO Pogledajte trenutak uhićenja Ivana Božića: Prilikom upada u kuću u Solinu ozlijeđen policajac

Howard Jordon, šef policije Oaklanda, je rekao da su njegovi policajci bili ugroženi te da nisu imali izbora već su morali baciti suzavac. Dvojica su ozlijeđena bojom i kemikalijama koje su prosvjednici bacili na njih.Mnogi su prosvjednici izbjegavali sukobe i željeli su mirnim putem dati svoju potporu pokretu 'Okupirajmo Wall Street'. 'Nisu trebali dovesti policiju u situaciju da mora baciti suzavce. Da sam ikako mogla, sama bih zaustavila ove idiote da ne bacaju boju na policajce', rekla je -godišnja Helen Walker.

Prosvjednici su se sukobili s policijom nakon što su im jučer ujutro zauzeli tabor koji su držali više od dva tjedna. Policija je zabarikadirala taj dio grada te su dali obavijest da će na nekoliko dana biti zatvoren.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju