Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićeno 100-tinjak osoba

Oakland: Suzavcem i palicama na prosvjednike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prosvjed podrške za pokret ‘Okupirajmo Wall Street’ prerastao u sukobe s policijom.

Bacano je kamenje, boje i boce, a policija je odgovorila suzavcem. Zbog nereda suzavac je bačen pet puta, a ozlijeđeno je nekoliko osoba. Policija je prije bacanja suzavca nekoliko puta upozorila prosvjednike da se raziđu. SFGate prenosi kako su policajci na megafonu upozorili da će oni koji odbiju otići biti gađani 'kemijskim sredstvima'.  Nakon nekoliko sati prosvjeda i nereda, uhićeno je gotovo stotinu osoba.

Pročitajte i ovo Provjereno: Dijete - 3 Emisija Provjereno ''Mene je to ubilo…'': Obiteljski prijatelj osumnjičen za spolno zlostavljanje djevojčice pušten iz pritvora Potraga za malenom Dankom ušla je u treći dan Nestala u utorak U BiH uhitili trojicu koji su tvrdili da imaju informacije o malenoj Danki, nevjerojatno je što su izjavili nakon uhićenja

Howard Jordon, šef policije Oaklanda, je rekao da su njegovi policajci bili ugroženi te da nisu imali izbora već su morali baciti suzavac. Dvojica su ozlijeđena bojom i kemikalijama koje su prosvjednici bacili na njih.Mnogi su prosvjednici izbjegavali sukobe i željeli su mirnim putem dati svoju potporu pokretu 'Okupirajmo Wall Street'. 'Nisu trebali dovesti policiju u situaciju da mora baciti suzavce. Da sam ikako mogla, sama bih zaustavila ove idiote da ne bacaju boju na policajce', rekla je -godišnja Helen Walker.

Prosvjednici su se sukobili s policijom nakon što su im jučer ujutro zauzeli tabor koji su držali više od dva tjedna. Policija je zabarikadirala taj dio grada te su dali obavijest da će na nekoliko dana biti zatvoren.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene