Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čuvajte živce ako letite preko Frankfurta

Sutra novi štrajk u zračnoj luci u Frankfurtu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački sindikat zaposlenika u sigurnosti zračnog prometa (GdF) pozvao je kontrolore kretanja zrakoplova na tlu u zračnoj luci u Frankfurtu na novi 24-satni štrajk, počevši od ponedjeljka u pet sati ujutro.

'Sa žaljenjem moramo objaviti da smo prisiljeni na daljnje akcije', objavio je sindikat, koji je u sukobu s Fraportom, tvrtkom koja upravlja frankfurtskom zračnom lukom.

GdF, mala sindikalna skupina od dvjestotinjak članova, ali ključna kretanje zrakoplova aerodromskim pistama, traži povećanje plaća jer im se povećao opseg posla otvaranjem četvrte piste u zračnoj luci.

Njihov štrajk u četvrtak i petak doveo je do otkazivanja oko 450 letova. Sindikat je objavio da neće štrajkati tijekom vikenda kako bi uprava Fraporta mogla razmisliti o njihovim zahtjevima.

'Nepokolebljiv stav Fraporta nije nam ostavio druge mogućnosti nego da nastavimo svim sredstvima koja su nam na raspolaganju', priopćio je GdF. (Hina)

 

Pročitajte i ovo Ante Župić, predsjednik nadzornog odbora Varteksa Nezadovoljni radnici Dok radnici Varteksa štrajkaju zbog neisplate plaća, uprava im poručuje: "Pričekajte, vjerujte u novu viziju tvrtke" Radnici Varteksa najavili štrajk život bez plaće "Da se strpimo? Neka to kaže Elektri, bankama, trgovinama": Varteks je u štrajku, svi osim jedne radnice

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene