Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko
Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko Foto: Ured ruskog predsjednika

Ruski predsjednik Vladimir Putin i bjeloruski vođa Aleksandar Lukašenko sastali su se u Sočiju. Za razumijevanje susreta ne trebate znati ni slovo ruskog jezika jer sve otkriva govor tijela.


Ruski predsjednik Vladimir Putin i bjeloruski vođa Aleksandar Lukašenko dogovorili su da će Moskva povući vojnu pričuvu koja je raspoređena na granici s Bjelorusijom. Dvojica čelnika sastala su se u ruskom ljetovalištu Sočiju. Lukašenko se suočava s masovnim prosvjedima građana koji smatraju da su predsdjednički izbori početkom kolovoza namješteni, pa je došao po Putinovu podršku.

Vezani članci Aleksej Navaljni Navaljni optužuje Putina da je naručio da mu stave otrov na donje rublje, iz Kremlja odbacuju optužbe: "Bolesnik pati od delirija..." Ruski predsjednik Putin na godišnjoj konferenciji za medije Putin na godišnjoj konferenciji za novinare: "Da smo htjeli ubiti Navaljnog, dokrajčili bismo ga"

''Govor tijela u ovom slučaju kazuje više nego ruski jezik'', napisao je poznati švedski diplomat Carl Bildt koji je na svom profilu na Twitteru objavio video.

 

 

Na snimci se vidi da Putin i Lukašenko sjede na pristojnoj udaljenosti. Dok je bjeloruski vođa okrenut prema ruskom predsjedniku i zdušno objašnjava svoje probleme, Putin je udobno zavaljen u svoju fotelju. Tek u nekoliko navrata pogleda Lukašenka. Više je pozornosti obratio na svoje cipele. Malo je vježbao gležnjeve, malo popravio kravatu i češkao se po glavi. Nije progovorio. Minuta videa jasno je pokazala odnos snaga.