Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko
Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko Foto: Ured ruskog predsjednika

Ruski predsjednik Vladimir Putin i bjeloruski vođa Aleksandar Lukašenko sastali su se u Sočiju. Za razumijevanje susreta ne trebate znati ni slovo ruskog jezika jer sve otkriva govor tijela.


Ruski predsjednik Vladimir Putin i bjeloruski vođa Aleksandar Lukašenko dogovorili su da će Moskva povući vojnu pričuvu koja je raspoređena na granici s Bjelorusijom. Dvojica čelnika sastala su se u ruskom ljetovalištu Sočiju. Lukašenko se suočava s masovnim prosvjedima građana koji smatraju da su predsdjednički izbori početkom kolovoza namješteni, pa je došao po Putinovu podršku.

Vezani članci Aleksej Navaljni (Foto: AFP) Putinov kritičar Navaljni otrovan je nervnim otrovom Novičok, tvrdi njemačka vlada Prosvjed u Bjelorusiji - 5 Bjelorusi ponovno na ulici: Više od 100.000 ljudi preplavilo glavni grad na prosvjedu protiv Lukašenka

''Govor tijela u ovom slučaju kazuje više nego ruski jezik'', napisao je poznati švedski diplomat Carl Bildt koji je na svom profilu na Twitteru objavio video.

 

 

Na snimci se vidi da Putin i Lukašenko sjede na pristojnoj udaljenosti. Dok je bjeloruski vođa okrenut prema ruskom predsjedniku i zdušno objašnjava svoje probleme, Putin je udobno zavaljen u svoju fotelju. Tek u nekoliko navrata pogleda Lukašenka. Više je pozornosti obratio na svoje cipele. Malo je vježbao gležnjeve, malo popravio kravatu i češkao se po glavi. Nije progovorio. Minuta videa jasno je pokazala odnos snaga.