Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prati ga osmorica kardinala

Susret Pape Franje i djece s invaliditetom u Asizu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dirljivim susretom s djecom i odraslim osobama s invaliditetom, papa Franjo počeo je posjet Asizu, rodnom gradu svetoga Franje Asiškoga po kojem je uzeo papinsko ime kako bi pokazao da Crkva treba biti bliska s najslabijima.

Na dan žalosti u Italiji nakon tragedije u vodama Lampeduse u kojoj je život izgubilo najmanje 130 ilegalnih useljenika, a više od 200 je nestalih, Papa Franjo je počeo svoje 'hodočašće' u Asizi kojim želi pokazati da Crkva treba biti bliska sa siromašnima i bolesnima po uzoru na sv. Franju, sina bogatog trgovca koji je Krista spoznao kroz susret s gubavcem.

Papa Franjo je posvetio puno vremena štićenicima Katoličkog instituta Serafico, djeci i odraslima s invaliditetom pozdravljajući pojedinačno svakog od njih 24-ero u dobi od pet do 45 godina.

Praćen osmoricom kardinala s pet kontinenata, Papa nije izgovorio unaprijed pripremljeni tekst koji je Vatikan odobrio za objavu, već je improvizirao poručivši da je 'Isus prisutan i skriven u ovoj djeci' i 'kršćani moraju prepoznati Isusove rane'.

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo Papa Franjo papa Franjo Vatikan objavio najnovije informacije o stanju Pape

>> Papa Franjo otkrio kada će Ivana Pavla II i Ivana XXIII proglasiti svecima

'Društvo je, nažalost, onečišćeno kulturom odbijanja koja se suprotstavlja kulturi prihvaćanja. A žrtve kulture odbijanja upravo su najslabije osobe', rekao je Franjo i pozdravio rad instituta Serafico kao 'znak istinske čovječne i kršćanske uljudbe'.

Od zore su skupine hodočasnika - školaraca, svećenika, redovnica, pristizale u bijeli grad kako bi pozdravile Papu koji je preuzeo ime 'poverella' (siromaška) iz Asiza, sveca koji je u 13. stoljeću propovijedao mir, siromaštvo i zaštitu svih Božjih stvorova. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene