Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministarstvo unutarnjih poslova Kosova, uz podršku vlade i međunarodnih institucija u Prištini, ipak je odlučilo je da produžiti plaćenu suspenziju Srba - pripadnika Kosovske policijske službe (KPS), objavili su u subotu mediji u Prištini.


U petak su mediji objavili informaciju pozivajući se na glavni stožer Kosovske policijske službe da se ukida plaća za gotovo 300 susprendiranih srpskih policajaca. Oni od 29. veljače bojkotiraju posao ne želeći da budu pod zapovjedništvom Kosovske policijske službe posebice nakon proglašenja neovisnosti Kosova 17. veljača.

Vezani članci Aleksandar Vučić Biden potiče Srbiju na priznanje Kosova, Vučić odgovorio: ''Već sam im jedanput u lice rekao što mislim o tome...'' Pucnjava na Kosovu Pucnjava na Kosovu: Muškarac pobjegao iz policijske postaje, policijac ga ranio u rame

U priopćenju MUP-a Kosova navodi se također da je među Srbima pripadnicima policije sve jače raspoloženje da se vrate na svoja radna mjesta.

"Mi smo svjesni činjenice da su pripadnici Kosovske policijske službe iz srpske zajednice suočeni sa pritiscima vlade u Beogradu i nekih političkih i vjerskih čelnika na Kosovu", stoji u priopćenju Ministarstva unutarnjih poslova Kosova.

Za sada nema reakcije Srba pripadnika Kosovske policijske službe na MUP-a Kosova. Do sada se vratilo na posao samo 15 srpskih pripadnika u Kosovskoj policijskoj službi. Srbi pripadnici Kosovske policijske službe koji na sjeveru Kosova koji rade pod zapovjedanjem UNMIK-a rade normalno. U ukupnoj strukturi Kosovske policijske službe, srpski pripadnici čine 10 posto.