Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon slavlja u Moskvi

Reakcije na proslavu Dana pobjede: "Jedina parada koju Putin zaslužuje je višesatni marš mrtvih ruskih okupatora"

Parada i proslava Dana pobjede u Moskvi u utorak organizirani su nakon što je preko noći ispaljen novi val projektila na Ukrajinu.

U proslavi na Crvenom trgu sudjelovao je i ruski predsjednik Vladimir Putin koji je održao govor o poručio kako se Rusija bori protiv nacizma te zahvalio svom vojnicima u "specijalnoj vojnoj operaciji" u Ukrajini.

"Marš poginulih ruskih okupatora"

Oleksij Danilov, tajnik Ukrajinskoga vijeća za obranu i nacionalnu sigurnost, napisao je na društvenim mrežama da je jedina parada Putin zaslužuje ona ruskih okupatora ubijenih na ukrajinskom teritoriju. Predložio je da ta parada traje - satima.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Kim Jong Un (Foto: AFP) Čestitao Dan pobjede Kim Jong Un poslao pismo Putinu: "Rusija će pobijediti protiv imperijalista"

"Mrtvi ruski okupatori koji su umrli bez slave i časti u Ukrajini mogu satima marširati na 'paradi' na 'Crvenom trgu'. Ovo je jedina parada koju ubojica ukrajinske djece Putin, zaslužuje vidjeti, kao i njegova plaćenička vojska i jedina istina koju Rusi trebaju znati o svojoj zemlji", napisao je Danilov.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rat u Europi Rusi lansirali 15 krstarećih projektila na Kijev, Ukrajinci granatirali Belgorod

Na Crvenom trgu - jedan tenk

Ukrajinska parlamentarna zastupnica Inna Sovsun objavila je na Twitteru video tenka, za koji se vjeruje da je sovjetski T-34, kako prolazi Crvenim trgom u Moskvi.

Pita se - je li to impresivna snaga druge najveće vojske na svijetu.

"Ruska parada za Dan pobjede, koja prikazuje njihovu impresivnu vojnu snagu s tenkom iz vremena Hladnog rata? Druga najveća vojska na svijetu, rekli su?", napisala je na Twitteru.

Taj je potez izazvao podsmijeh mnogih na društvenim mrežama, a neki su ga označili "ponižavajućim".

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene