Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubili ga zbog novca

Supruzi i pomagačima u ubojstvu 'Hrvatskog diva' doživotan zatvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon dva dana vijećanja porota je donijela odluku da su Melody Sanford, Rita Cushnie i Donald Richard krivi za urotu i ubojstvo hrvača Ivana Radočaja, poznatijeg kao 'Hrvatski div' i osudila ih na doživotan zatvor.

Porota je odlučila kako osuđena trojka najmanje 25 godina nema pravo tražiti puštanje na slobodu, javlja The Vancouver Sun. Dvojica optuženih koji su priznali krivnju za sudjelovanje u ubojstvu, Christopher Houle i Daniel Richard, još čekaju izricanje kazne, no također im prijeti doživotan zatvor uz mogućnost traženja pomilovanja nakon odsluženih najmanje 10 godina u zatvoru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Počeo 4. Dubrovnik Film Meeting Rourke ima najekskluzivniji smještaj u regiji Slika nije dostupna Kino ponuda Odlični 'Milijunaš s ulice' i 'Hrvač'

43-godišnji Radočaj je ubijen 12. rujna 2007. godine nasmrt pretučen samo nekoliko tjedana nakon što je optužio bivšu suprugu Melody Lynn Sanford kako mu prijeti da će ga dati ubiti, nakon raspada trotjednog braka. Pronađen je mrtav u svom domu u Interlakeu pokraj Winnipega nakon dva dana, a kao uzrok smrti navedene su 'ozljede tupim predmetom'. Kasnije se doznalo da je zatučen metalnim šipkama.

Osim bivše supruge uhićena je i njezina prijateljica Rita Louise Cushnie te njezin sin Donald Richard i još dvojica njihovih rođaka. Optuženi su za urotu i ubojstvo s umišljajem.

Podsjetimo, otac ubijenog 'Hrvatskog diva' Josip Radočaj nekoliko je dana nakon ubojstva sudu dao izjavu pod prisegom, tvrdeći da je Sanford 'uvukla' njegova sina u lažno vjenčanje kako bi se domogla njegova novca, uključujući i 49.000 dolara od životnog osiguranja koje je glasilo na nju. Naveo je i kako se bivši hrvač bojao njezinih veza s 'bandama i dilerima droge' te zatražio da se njegova imovina zamrzne.

Ivan Radočaj je u prvoj polovici 80-ih godina bio poznat kao
profesionalni hrvač - 'kečer' u Kanadi, nastupajući pod raznim imenima kao što su 'Croatian Giant', 'Ivan the Giant' i 'Big John Radocaj'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene