Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon dobitka nagrade

Supruga nobelovca Xiaoboa: Sada je dobio i kuhalo u zatvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uvjeti zatvorskog života kineskog disidenta Liua Xiaoboa znatno su se popravili nakon što je mu je dodijeljena Nobelova nagrada za mir, izjavila je Liuova supruga u intervjuu francuskom listu Mediapart.

'Stvari su sada puno bolje', rekla je Liu Xia. 'Prema njemu se ponašaju bolje i daju mu bolju hranu. U ćeliji čak ima i kuhalo', dodala je. Liu Xia je rekla da bi htjela otputovati u Oslo po nagradu za supruga, ali je to jako teško izvesti. 'Imam putovnicu, ali ne mogu napustiti zemlju. Ako odem u Norvešku, pitanje je bi li mi dopustili povratak u Kinu', rekla je.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uništio stan U kuhalu pripremao drogu, pa zapalio stan: Hitno je prevezen u bolnicu Hrvatski sindikat telekomunikacija za veće plaće i kolektivni ugovor Djelatnici telekoma prosvjeduju u subotu: "S ovako mizernim plaćama ljudi će imati i mizerne mirovine"

>> Nobelova nagrada za mir kineskom disidentu Liu Xiaobou

>> Kineski tisak osudio dodjelu Nobelove nagrade za mir, disidenti uhićeni

>> Supruga kineskog nobelovca završila u kućnom pritvoru

Liu Xiu policija drži u kućnom pritvoru u njezinu stanu otkako se prošle nedjelje vratila iz posjete suprugu u gradu Jinzhou na sjeveroistoku zemlje, gdje Lio Xiaobo služi kaznu od 11 godina zatvora zbog 'protudržavnog' djelovanja. Nagrada, koja uključuje i novčani iznos od oko 1,5 milijuna dolara, bit će službeno dodijeljena u Oslu 10. prosinca. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene