Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nemiri na Haitiju

Sukobi zbog kolere: UN-ovac u samoobrani ubio prosvjednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica muškaraca ubijena su u sukobu između prosvjednika i mirovnih snaga UN-a na Haitiju.

Do ubojstava vatrenim oružjem došlo je jučer za vrijeme sukoba između pripadnika mirovnih snaga UN-a i prosvjednika koji upravo njih smatraju krivima za izbijanje epidemije kolere. Prema priznanju mirovne misije UN-a na Haitiju (MINUSTAH) jedan od njezinih 'plavih kaciga' u samoobrani je ubio naoružanog prosvjednika u haićanskom gradu Cap Haitienu. Tijekom nereda ispred baze čileanskih vojnika iz sastava MINUSTAH ranjeno je šest mirovnjaka.

Pročitajte i ovo Rishi Sunak, britanski premijer Izglasan zakon Pala je odluka: Ujedinjeno Kraljevstvo tražitelje azila šalje u Ruandu, stigao odgovor UN-a Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo"

>> Broj zaraženih kolerom na Haitiju prešao 900

>> Kolera se širi: Zahvaćen glavni grad Haitija

Glasnogovornik UN-a rekao je kako su plave kacige pucale da rastjeraju prosvjednike koji su kamenjem gađali oklopna kola UN-a, a pogođeni prosvjednik nosio je oružje i pucao prema vojnicima. Drugi poginuli mladić pronađen je Hincheu gdje su također izbili sukobi prosvjednika i nepalskih mirovnjaka, ali još nije potvrđeno da se radi o žrtvi samoobrane vojnika UN-a.

Od početka epidemije kolere Haitijem kruže glasine da su bolest u zemlju donijeli upravo Nepalci, ali UN je više puta opovrgnuo informaciju nakon testiranja vojnika. Iz UN-a za nerede se okrivili političke agitatore koji potiču nerede uoči predsjedničkih i parlamentarnih izbora koji će se održavati 28.studenog. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene