Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispred zgrade španjolske vlade

Sukob na ulicama Barcelone: Prosvjednici bacaju limenke, boce i bengalke na policiju

Sukobi na ulicama Barcelone (Foto: AFP)
Sukobi na ulicama Barcelone (Foto: AFP) Foto: Afp
U utorak navečer došlo je u Barceloni do sukoba zagovornika nezavisnosti i katalonske policije ispred zgrade španjolske središnje vlade koju su okružile tisuće prosvjednika.

Interventna policija je postavila željezne barijere no prosvjednici, zamaskiranih lica, uspjeli su ih ukloniti nakon čega je policija sa štitovima i pendrecima blokirala njihov prilaz zgradi.

Pročitajte i ovo Katarina Alvir (Foto: Dnevnik.hr) Okupljanje protiv policijske brutalnosti Katarina Alvir izvještava s prosvjeda u Barceloni: "Sve je mirno, okupilo se znatno manje ljudi i čuju se uzvici 'dosta okupacije' i 'stop okupaciji'" Gradske službe čiste Barcelonu nakon nereda (Foto : Dnevnik.hr) Policija preuzela kontrolu Reporterka Katarina Alvir iz Barcelone: "Za danas nisu najavljeni novi prosvjedi, ali to ne znači da ih neće biti"

„Na njih, oe, na njih oe“, „Živjela slobodna zemlja“, i „Ulice će uvijek biti naše“, viču prosvjednici s istaknutim zastavama koje simboliziraju nezavisnost Katalonije. Pritom bacaju limenke, boce i bengalke na policiju.

Istovremeno se održavaju i prosvjedi u ostala tri najveća katalonska grada – Gironi, Tarragoni i Lleidi.

Dan ranije je 131 osoba bila ozlijeđena u sukobu prosvjednika i policije, od kojih jedna teško.

Prosvjedi su uslijedili nakon što je u ponedjeljak Vrhovni sud u Madridu osudio devetero katalonskih dužnosnika na zatvorske kazne od 9 do 13 godine zbog organiziranja nezakonitog referenduma 2017. i posljedičnog proglašenja republike Katalonije. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene