Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Panika u susjedstvu

Kriminalni klanovi ''ratuju'' na trgovima i ulicama usred bijela dana: Do sada ubijeno više od 20 ljudi, od kojih su četiri slučajne žrtve

Crna Gora, policija (Ilustacija: AFP)
Crna Gora, policija (Ilustacija: AFP)
Nakon dvostrukog ubojstva na najprometnijem trgu u glavnom gradu Podgorici vijeće za nacionalnu sigurnost Crne Gore na izvanrednoj sjednici u nedjelju kasno uvečer odlučilo je uspostaviti specijalizirane timove za borbu protiv organiziranog kriminala.

Na sjednici vijeća ocijenjeno je da je „sigurnosna situacija narušena uslijed narastajućeg sukoba organiziranih kriminalnih skupina“ te odlučeno da se organiziraju timovi od predstavnika državnog odvjetništva, policije i drugih tijela zaduženih za sigurnost kako bi se suprotstavilo toj opasnosti.
U subotu u podne na središnjem podgoričkom trgu, na očigled brojnih prolaznika i roditelja s djecom, ubojica koji je, kako policija sumnja, nosio silikonsku krinku ubio je Miloša Šakovića koji mu je bio meta, ali i Radivoja Jovanovića koji je slučajna žrtva obračuna.

Pročitajte i ovo seizmograf Rano ujutro Novi potres u Crnoj Gori: Epicentar je na istom području kao i prije dva dana Ilustracija Materijalna šteta Prvi podaci o šteti od potresa u Crnoj Gori: ''Iz svakog sela u Goliji zovu me da su im popucale kuće, štale..."

Dva dana ranije na drugom trgu u Podgorici, pred desetinama svjedoka, bombom koja je bila postavljena pod njegov blindirani automobil ubijen je Dražen Čađenović koji se dovodi u vezu s jednim od crnogorskih mafijaških klanova.

Nakon tih ubojstava ravnatelj crnogorske policije Slavko Stojanović podnio je ostavku, a predsjednik vlade Duško Marković sazvao je hitnu sjednicu vijeća za nacionalnu sigurnost.

Već četiri godine traje sukob dva najmoćnija crnogorska kriminalna klana, „škaljarskog“ i „kavačkog“, koji su imena dobili po naseljima Škaljari i Kavaču Kotoru iz kojih dolaze, u kojem je do sada ubijeno više od 20 ljudi od kojih su četiri slučajne žrtve obračuna.

Sukob je počeo sredinom 2014. kada je u španjolskoj Valenciji "škaljarci" ukrali 200 kilograma kokaina "kavčanima". Karakteriziraju ga brutalne likvidacije protivnika u kojima su korišteni eksploziv, snajpersko oružje i bombe. Za likvidacije su, kako vjeruje policija angažirani plaćeni ubojice iz regije.
U pokušaju da zaustavi sukob crnogorska policija u posljednjih pola godine izvršila je iznenadne kontrole više od stotinu sigurnosno interesantnih osoba od kojih je oduzela naoružanje, eksploziv i takozvane „kriptirane“ mobilne telefone koje nije moguće prisluškivati.

Oba kriminalna klana bave se trgovinom drogom na čemu su zaradili goleme svote kojima financiraju međusobni rat. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene