Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvooptuženi priznao zločine

Suđenje u Beogradu za ratni zločin u Ličkom Osiku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na početku suđenja četvorici bivših paravojnih snaga pobunjenih Srba u Hrvatskoj zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva - ubojstva petočlane obitelji Rakić u Ličkom Osiku u listopadu 1991. godine, prvooptuženi Čeda Budisavljević u ponedjeljak priznao je zločine navedene u optužnici, te preostale optužene spomenuo kao sudionike u zločinu.

'Razumio sam optužnicu u potpunosti, priznajem da sam to učinio i iznijet ću svoju obranu kako bi se doznalo što se dogodilo', rekao je Budisavljević u prvom obraćanju pred vijećem za ratne zločine višeg suda u Beogradu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Od aktiviranja mine teško ozlijeđen muškarac Slika nije dostupna Izborno povjerenstvo: Nije bilo incidenata u Ličkom Osiku

Optužnica tereti Čedu Budisavljevića, Mirka Malinovića, Milana Bogunovića i Bogdana Grujičića da su, zbog sumnje da posjeduju radijsku postaju i da surađuju s hrvatskim oružanim postrojbama, uhitili i ubili Manu Rakića, njegove sinove Dragana i Milovana Rakića i kćerku Radmilu Rakić.

Po optužnici, ubili su ih tako što su im vezali ruke i zatvorili usta ljepljivom trakom, ubili ih hicima iz vatrenog oružja i bacili u krašku jamu Golubnjaču.

Optuženima je određen pritvor sredinom svibnja kad je srbijansko državno odvjetništvo podnijelo zahtjev za provođenje istrage protiv šestorice osumnjičenih za taj događaj. S obzirom da su dvije osobe nedostupne pravosudnim tijelima, protiv njih je istraga u prekidu.

Nastavak suđenja očekuje se početkom studenog. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene