Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje stoljeća u JAR-u

Suđenje Pistoriusu prenosit će se uživo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje počinje 3. ožujka i moglo bi biti jedno od najvećih 'celebrity' suđenja još od suđenja O. J. Simpsonu.

Suđenje Oscaru Pistoriusu, olimpijskoj zvijezdi koji je na Valentinovo prošle godine ubio svoju djevojku televizijske će kuće snimati i pratiti uživo, odlučio je to u Pretoriji u utorak sudac Dustan Mlambo.

Pročitajte i ovo Zatvorska kazna Prije 5 godina Gliserom naletio na 20-godišnju djevojku i usmrtio ju: Pogledajte koju kaznu je dobio Tom Plimmer "Prljavi doktor" Doktor se seksao sa ženama u ordinaciji dok su pacijenti čekali na red, poslao gotovo 200 snimki medicinskoj sestri i ljubavnicama

Suđenje počinje 3. ožujka i moglo bi biti jedno od najvećih 'celebrity' suđenja još od suđenja O. J. Simpsonu. Mlambo je kazao kako je direktan pogled na ovo suđenje vrlo važno za osiromašeni južnoafrički narod koji pravosudni sustav doživljava kao vrlo nepravedan, donosi Reuters.

Krvavo Valentinovo: 'Kompletnu traumu tog dana nosit ću sa sobom čitav život'

'Ljudi pravosudni sustav još uvijek doživljavaju kao da se prema bogatima i slavnima odnosi s velikom pažnjom, a da je vrlo strog prema siromašnima i ostalim ranjivim skupinama', kazao je Dustan Mlambo.

Branitelji Oscara Pistoriusa usprotivili su se televizijskom praćenju suđenja, no Mlambo je ostao pri svojoj odluci.

No, sudac je napomenuo kako neće biti dozvoljeno snimati svjedoke ukoliko ih to bude ometalo pri svjedočenju, te da će se snimanje prekinuti i ako sudac ili netko iz vijeća sudaca primijeti da kamere ugrožavaju dignitet suđenja i samog suda.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene