Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesreća tijekom vježbe

Sudarila se dva zrakoplova, traga se za pilotom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američko Ratno zrakoplovstvo i Obalna straža tragaju za pilotom jednog od dva lovačka zrakoplova F-16, koji su se u četvrtak navečer sudarili nad Atlantikom ispred obale Južne Karoline.

Časnik Brad Fallin, iz zračne baze Shaw u Sumteru, rekao je da su se dva zrakoplova sudarila u četvrtak oko 20:30 sati, po mjesnom vremenu, 65 km ispred Folly Beacha, kraj Charlestona, tijekom noćne vježbe. Oba su zrakoplova jednosjedi.

Pročitajte i ovo Sudar u Buzinu - 2 Kombi oduzeo prednost Opelu Sudar u Buzinu: Hitna prevezla jednu osobu u bolnicu Vožnja u suprotnom smjeru Što mu je bilo? VIDEO Snimka koja ledi krv u žilama: "Pogledajte kako je kamikaza zamalo izazvao sudar!"

Jedan zrakoplov F-16 Fighting Falcon, s pilotom kapetanom Lee Bryantom, nakon incidenta je sletio u zračnoj bazi kraj Charlestona, rekao je Fallin dodajući da je pilot prošao bez ozljeda.

U petak se na površini od oko 2000 kilometara četvornih traga za pilotom, kapetanom Nicholasom Gigliom. U potragu, koju otežava loše vrijeme, kiša i valovito more, uključeni su zrakoplov C-130 Hercules, helikopteri, kuter i dva manja broda Obalne straže, rekao je njezin glasnogovornik Bobby Nash. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene