Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Snimka namjernog sudara brodova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanski kitolovci s broda Kaiko Maru i njihovi protivnici s broda za zaštitu mora, Robert Hunter, sudarili su se na otvorenom moru, južno od Novog Zelanda. Nakon sudara kitolovcu je oštećen propeler i bio je prisiljen pozvati pomoć.

U brod Kaiko Maru udario je brod Robert Hunter koji je plovio pod zastavom 'čuvara mora' što je kitolovca odmah ostavilo bez mogućnosti za daljnju plovidbu. Hunter je ostao oštećenog korita.

Pročitajte i ovo Zeleno more u Rovinju Službeno objašnjenje Neobičan prizor uznemirio građane: More je totalno pozelenjelo, doznajemo o čemu je riječ Sudar u Buzinu - 2 Kombi oduzeo prednost Opelu Sudar u Buzinu: Hitna prevezla jednu osobu u bolnicu

Snimku su u javnost pustili 'čuvari mora'.

Nakon incidenta na moru Japan je prosvjednike protiv krivolova odmah nazvao teroristima, a oni za sudar krive kitolovce. 

Uzrok sudara nije poznat no sumnja se kako su ga 'čuvari mora' izazvali namjerno. Oni tvrde kako to nije istina, te kako je i njihov brod bio oštećen. 

Japan, u kojem je kitolov tradicija, ima sve više protivnika zbog takvog izlova kitova, od kojih su mnogi pripadnici ugroženih vrsta. 

Ipak  od 1987. godine i Japan se počeo prilagođavati velikom broju zemalja protivnica kitolova, kojima su na čelu Sjedinjene Države, Australija, i Novi Zeland, pa sada imaju zakon kako meso kitova mora biti prodano isključivo za hranu. 

Stručnjaci tvrde kako se Japan boji da zabrana kitolova može dovesti do zabrane izlova i ostale ribe koja je najbitniji izvor prehrane u toj zemlji. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene