Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predan UN-u

Sudan oslobodio nestaloga ruskog pilota

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nestali ruski pilot koji je zatvoren u Sudanu oslobođen je i predan misiji Ujedinjenih naroda u Darfuru, objavili su ruski diplomati i pripadnici UN-a.

‘Zapovjednik helikoptera koji je zarobljen 26. srpnja u Sudanu oslobođen je i sada je u UN-ovoj misiji’, prenijela je agencija Interfax riječi Mihaila Margelova, posebnog izaslanika ruskoga predsjednika u Sudanu.

Pročitajte i ovo Rishi Sunak, britanski premijer Izglasan zakon Pala je odluka: Ujedinjeno Kraljevstvo tražitelje azila šalje u Ruandu, stigao odgovor UN-a Umro Terry Anderson Terry Anderson "Neki od njih su bili zli i psihopati": Umro novinar koji je sedam godina bio talac u libanonskom građanskom ratu

Po njegovim riječima, sudanske ‘neregularne paravojne snage’ stoje iza te otmice. ‘Naša je pozicija jasna. Nijedna zaraćena strana u Sudanu nema pravo poslužiti se ruskim pilotima za cjenkanje. Jasno smo to i odlučno rekli svima koji prate stanje u Sudanu’, rekao je.

Glasnogovornik ruskog veleposlanstva u Kartumu rekao je da je pilot u zadovoljavajućem stanju. I jedan dužnosnik mirovnih snaga UN-a potvrdio je da je pilot oslobođen.

Ujedinjeni su narodi u srijedu objavili da su nestali pilot i trojica pobunjeničkih zapovjednika početkom tjedna pretučeni kad su u UN-ovu helikopteru promašili mjesto za slijetanje u Darfuru. Još se ne zna tko je odgovoran za premlaćivanje. UN istražuje okolnosti toga izgreda, javio je Reuters. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene