Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužen za korupciju

Sud u Venezueli naredio uhićenje Rosalesa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Venezuelski sud izdao je nalog za uhićenjem glavnog političkog protivnika predsjednika Huga Chaveza, oporbenog čelnika Manuela Rosalesa koji je, pod optužbom za korupciju, otišao u Peru i traži politički azil, objavili su u srijedu tužitelji u Caracasu.

Rosales, koji se skrivao više od tri tjedna nakon optužbi za korupciju, u Limi se prvi put pojavio u javnosti, na venezuelskoj oporbenoj televiziji, gdje je rekao da su optužbe protiv njega izmišljene i politički motivirane zato što kritizira predsjednika Chaveza, a kojega je okarakterizirao kao "kukavicu".

Pročitajte i ovo Venezuela želi teritorij Gvajane - 5 Zveckanje oružjem Moguć rat, a Rusija i SAD već odabrali strane: "Nikada se nećemo pokoriti imperiju" Vojska Venezuela Nova karta Sprema se novi rat! Vojske su već na granici, spominje se sveto tlo, a sve je počelo jednim otkrićem

Rosales tvrdi da je žrtva proganjanja Chavezove vlade

Rosales, koji je bio gradonačelnik Maracaiba, po veličini drugoga grada u Venezueli, povukao se s te dužnosti nakon optužbe za nezakonito stjecanje golemog bogatstva. Ponavlja da je žrtva političkog proganjanja Chavezove vlade i ne vjeruje da će mu se pošteno suditi. Vlasti u Venezueli pak tvrde da su optužbe protiv njega podignute na temelju zakona.

Na predsjedničkim izborima 2006. Rosales je bio Chavezov protukandidat. Rosales se nije potanko referirao o zahtjevu za političkim azilom u Perua, a koji je utorak najavio jedan od njegovih odvjetnika.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene