Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Francuski broker Jerome Kerviel kojeg banka Societe Generale optužuje da je uzrokovao gubitak od gotovo 5 milijarda eura, je pritvoren.


Suci Renaud van Ruymbeke i Francoise Desset optužili su 28. siječnja Jeromea Kerviela zbog 'zloporabe povjerenja', 'krivotvorenja dokumenata' i 'ulaženja u informatičke sustave podataka'. No ostavili su ga na slobodi pod nadzorom suda, protivno mišljenju tužiteljstva koje je uložilo priziv.

Vezani članci Zračna luka Rijeka (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL) Prijavljena djelatnica Zračne luke Rijeka: Bez pokrića s računa podigla 780.000 kuna? Slika nije dostupna Francuski broker na sudu zbog riskiranja bankovnim novcem

'Zbog Kervielovih izjava i činjenice da njegove izjave ne odgovaraju istini, prizivni sud mora odgovoriti na priziv tužiteljstva', izjavio je Jean Veil, odvjetnik banke Socitete Generale, po završetku saslušanja suda.

Glavno tužiteljstvo je upozorilo na opasnost od dogovaranja s mogućim ortacima, bijega Jeromea Kerviela, koji se odazvao svim pozivima, i nužnost da se ispita 'čitav mehanizam prijevare'. 

Jerome Kerviel je priznao 'svoj dio odgovornosti' za rekordne gubitke Societe Generalea, ali je odbio biti 'žrtveni jarac'.