Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sud pritvorio brokera francuske banke Societe Generale

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski broker Jerome Kerviel kojeg banka Societe Generale optužuje da je uzrokovao gubitak od gotovo 5 milijarda eura, je pritvoren.

Suci Renaud van Ruymbeke i Francoise Desset optužili su 28. siječnja Jeromea Kerviela zbog 'zloporabe povjerenja', 'krivotvorenja dokumenata' i 'ulaženja u informatičke sustave podataka'. No ostavili su ga na slobodi pod nadzorom suda, protivno mišljenju tužiteljstva koje je uložilo priziv.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izrečena kazna Za najveću pronevjeru u povijesti Francuske dobio 5 godina zatvora Slika nije dostupna Izgubio 4,9 milijardi eura Francuski broker na sudu zbog riskiranja bankovnim novcem

'Zbog Kervielovih izjava i činjenice da njegove izjave ne odgovaraju istini, prizivni sud mora odgovoriti na priziv tužiteljstva', izjavio je Jean Veil, odvjetnik banke Socitete Generale, po završetku saslušanja suda.

Glavno tužiteljstvo je upozorilo na opasnost od dogovaranja s mogućim ortacima, bijega Jeromea Kerviela, koji se odazvao svim pozivima, i nužnost da se ispita 'čitav mehanizam prijevare'. 

Jerome Kerviel je priznao 'svoj dio odgovornosti' za rekordne gubitke Societe Generalea, ali je odbio biti 'žrtveni jarac'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene