Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podrška gradonačelniku

Sud podupro uklanjanje prosvjednika s Walll Streeta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudac je potvrdio pravo grada New Yorka da iz parka ukloni prosvjednike pokreta Occupy Wall Street nakon što je policija rastjerala dva mjeseca duge prosvjede protiv gospodarske nejednakosti.

Prosvjednicima koji su otjerani u iznenadnoj akciji pred zoru, 16 sati kasnije dopušteno je da se vrate, ali im je zabranjeno da donose šatore i vreće za spavanje kojima su posljednja dva mjeseca park u blizini Wall Streeta pretvorili u urbani logor.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća kod Makarske - 2 Užasni prizori FOTO Autobus sletio u provaliju s Jadranske magistrale, sve hitne službe su na terenu Ilustracija Crna kronika Pritvoren zbog pokušaja ubojstva i zlouporabe droga kraj Poreča

>> New York: Policija rastjeruje prosvjednike protiv Wall Streeta!

Sudac newyorškog vrhovnog suda Michael Stallman utvrdio je da grad ima pravo provesti zabranu spavanja u parku Zuccotti napomenuvši da nova pravila još uvijek štite pravo prosvjednika na slobodu govora po prvom amandmanu ustava SAD-a.

Nakon presude policija je uklonila barikade na dvije točke i dopustila ljudima da se vrate jedan po jedan. U parku se pod laganom kišom okupilo nekoliko stotina ljudi, a gomila se tijekom noći smanjila.

Istjerivanje prosvjednika iz parka je naredio gradonačelnik New Yorka Michel Bloomberg rekavši da njihovo dugotrajno logoravanje ugrožava sanitarnu i vatrogasnu sigurnost. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene