Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sud odbio zahtjev senatora Craiga za povlačenjem krivnje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Okružni sud u Minnesoti u četvrtak je odbio zahtjev republikanskog senatora Larrya Craiga da povuče svoje priznanje krivnje za remećenje javnog reda zbog nuđenja seksa policajcu u nužniku zračne luke u Minneapolisu, no on je unatoč odluke suda najavio ostanak u Senatu.

"Zbog toga što je priznanje optuženog bilo točno, dobrovoljno i inteligentno, i zato što je priznanje potkrijepljeno dokazima...molba za povlačenje priznanja se odbija", naveo je u obrazloženju odluke okružni sudac Charler Porter.

Pročitajte i ovo Zelenski u Avidijivki nakon mjeseci žestokih borbi Pala je Avdijivka: Ukrajinske snage povukle se iz razorenog istočnog grada, ostali su bez streljiva Ustavni sud Opravdanost Ustavni sud odbio zahtjev udruge poslodavaca: "Riječ je o samo jednoj od niza mjera Vlade''

Senator Craig, iz države Idaho, uhićen je 11. lipnja u nužniku zračne luke gdje je prikrivenom policijskom agentu nudio seks. Početkom kolovoza na sudu je priznao krivnju i platio kaznu od 500 dolara, uz godinu dana uvjetne kazne.

Kada je priča dospjela u novine 27. kolovoza, najavio je da podnosi ostavku s 30. rujna, tvrdeći da je nevin i da nije homoseksualac.

Čelništvo republikanaca u Senatu odmah ga je isključilo iz svih odbora i ogradilo se od njega, želeći čim prije okončati skandal s njegovom ostavkom.

Craig se u međuvremenu predomislio oko ostavke i podnio zahtjev za povlačenje priznanja krivnje, a prije tri tjedna vratio se i u Senat, rekavši da ostaje u uredu dok se ne završi sudski postupak.

U četvrtak je, nakon objave odluke suda u Minnesoti, najavio da će ipak "nastaviti služiti narodu Idahoa u Senatu", na nezadovoljstvo svojih republikanskih kolega u Kongresu, koji uoči izborne godine 2008. strahuju od štete koju skandal može nanijeti kandidatima stranke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene