Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sud odbacio Kasjanovljev priziv

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski Vrhovni sud odbacio je žalbu bivšeg premijera Mihaila Kasjanova na odbacivanja njegove kandidature na predsjedničkim izborima 2. ožujka.

Vrhovni sud je ocijenio da je odluka središnjeg izbornog povjerenstva kojom je odbijena Kasjanovljeva kandiditura legalna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Opet sve ispočetka Vrhovni sud prihvatio žalbu DORH-a, Pevecima opet prijeti pritvor Slika nije dostupna Pobijanje presude na Ustavnom sudu 'Ukoliko je Glavaš kriv, onda su trebali izreći maksimalnu kaznu'

Njegov odvjetnik Konstantin Prokhorov je ocijenio kako je odluka Vrhovnog suda 'nelegalna i neutemeljena' i dodao da će ponovno žaliti.

'Postalo je još očitije da se odbacivanje kandidature ne temelji na nedostatku podrške građana, već na interpretaciji tehničkih aspekata u interesu jednu skupine na vlasti', rekao je Kasjanov.

Središnje izborno povjerenstvo je 27. siječnja odbilo registrirati kandidaturu bivšeg premijera (2000.-2004.). Kasjanov je predao izbornom povjerenstvu dva milijuna potpisa podrške, koliko je prema ruskom zakonu potrebno za registriranje 'neovisnog' kandidata kojeg ne podržava nijedna parlamentarna stranka.

Nakon provjere, utvrđeno je da je više od pet posto potpisa
nevaljano, što je više od toleriranog praga kako ga predviđa zakon, obrazložilo je povjerenstvo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene