Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sud Bosne i Hercegovine u srijedu je pravomoćno osudio na 35 godina zatvora Harisa Čauševića nakon što ga je proglasio krivim za teroristički napad na policijsku postaju u Bugojnu počinjen 2010. godine.


U prvostupanjskom postupku Čaušević je također bio proglašen krivim za terorizam i osuđen na maksimalnu kaznu zatvora od 45 godina no ta je presuda poništena zbog povrede njegovih prava tijekom suđenja pa je proces ponovljen pred Prizivnim vijećem.

Vezani članci Željko Komšić Komšić se ne slaže sa Schmidtom o izbornim reformama: ''Vrlo je opasno po budućnost BiH'' Željko Komšić Komšić i Džaferović: Srbija nastavlja provoditi svoj ratni plan kroz progon građana BiH

Tijekom dokaznog postupka utvrđeno je kako je Čaušević odgovoran za postavljanje eksplozivne naprave kojom je 27. lipnja 2010. godine teško oštećena zgrada policijske postaje u Bugojnu pri čemu je ubijen policajac Tarik Ljubuškić a teško ozlijeđena policajka Edina Hindić.

Još pet policajaca pri tom je zadobilo lakše ozljede. Za napad je bio optužen i Čauševićev poznanik Naser Palislamović no on je oslobođen krivnje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook