Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubio mu suprugu

Sucu podmetnuo bombu zbog kazne od sto kuna?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Knjaževačka policija uhitila je preksinoć 67-godišnjeg Lj. T. i zadržala ga u dvodnevnom pritvoru zbog sumnje da je 24. ožujka postavio bombu na kvaku stana suca Velimira Lukića od čije je eksplozije smrtno stradala njegova supruga Radica.

Srbijanski Blic doznaje da osumnjičeni Lj. T negira bilo kakve veze s ubojstvom. Osim motiva, policija još nema materijalne dokaze jer analize s mjesta dokaza do jučer nisu bile završene. 'Lj. T nam je i ranije prijetio. Prije godinu i pol nazvao nas je na telefon i tada rekao majci da 'ovo neće proći bez žrtava', a sve samo zato jer ga je moj otac proglasio krivim i morao je platiti kaznu od oko 100 kuna zbog narušavanja javnog reda i mira. Koliko ja znam, to je bila neka svađa zbog postavljanja cerade u dvorištu. Osobno mislim da je u pitanju bolesni um te da je ovo osvetnički čin protiv države i društva', rekao je Marko Lukić, sin suca i ubijene radice. 

Pročitajte i ovo Kazna nezadovoljnom sucu, ilustracija - 1 Narušio ugled Kažnjen sudac koji je odgađao rasprave zbog zlovolje, dobit će po džepu Slika nije dostupna Srbija: u Knjaževcu ubijen sudac

>> Bomba namijenjena sucu ubila mu suprugu

Nakon jučerašnjeg uhićenja Lj. T. cijeli je Knjaževac bio pod opsadom policije, a zgrada obitelji Lukić pod stalnim je nadzorom policije u civilu. Prema priči osumnjičenog Knjaževčana, oni još ne vjeruju da je upravo on počinio strašni zločin.

'On je duša od čovjeka, svi smo u šoku. Lj. T je šećeraš, ima problema s tlakom i drhtanjem ruku. U mirovini je oko četiri godine, a prije toga je 35 godina radio u Njemačkoj, u tvornici automobila. Njegova supruga koja također tamo radi treba stići u Knjaževac. Lj. T je u sukob s vlastima došao prije tri godine kada je na zemljište koje graniči sa zemljištem njegove bivše supruge stavio ceradu kako bi napravio hlad. Bivša supruga ga je odmah tužila, a on iz principa nije želio platiti kaznu', ispričali su osumnjičenikovi susjedi.

'Nakon dvije godine zbog neplaćene kazne tražila ga je policija, a kada su ga pronašli LJ. T  se s njima potukao i zaradio godinu dana uvjetne zatvorske kazne. No, on se žalio pa taj proces nije završen', dodali su susjedi istaknuvši kako Lj. T nikada nije pokazivao interes za oružje te da nije bio  u ratu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene