Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubijene četiri osobe

Osveta za presudu bivšem predsjedniku: Ubijeni suci i tužitelj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica egipatskih sudaca i državni odvjetnik ubijeni su u subotu na sjeveru Sinaja gdje džihadisti uobičajeno napadaju sigurnosne snage, objavilo je ministarstvo zdravstva nekoliko sati nakon što je bivši islamistički predsjednik Egipta osuđen na smrt.

Napad u gradu Al-Ariš prvi je napad na suce na poluotoku Sinaj i počinjen je pošto je egipatsko pravosuđe osudilo na smrt predsjednika Mohameda Mursija, koji je bio izabran na izborima, a svrgnula ga je vojska u srpnju 2013.

Pročitajte i ovo Jill Dando Tko je na snimci? Novi trag u ubojstvu omiljene britanske voditeljice: Sumnjaju da joj je presudio poznati srpski zločinac James Crumbley, otac školskog ubojice, osuđen za ubojstvo - 7 Masakr u Michiganu Povijesna presuda: Otac dječaka koji je počinio pokolj u školi osuđen za ubojstvo

"Četiri su osobe ubijene mecima: dvojica sudaca, državni odvjetnik i vozač", objavio je glasnogovornik ministarstva zdravstva Hosam Abdel Gafar.

Džihadističke skupine preuzimaju odgovornost za gotovo svakodnevne napade na snage reda na Sinaju uz objašnjenje da je to osveta za gušenje islamista, pristaša Mursija kojih je nakon što je on svrgnut ubijeno više od 1.400.

Bivši egipatski predsjednik osuđen na smrt

Mursi je osuđen na smrt na prvostupanjskom sudu zbog organiziranja bijega iz zatvora i nasilja tijekom narodne pobune 2011. Stotinjak drugih muškaraca i žena, među kojima ugledni čelnici njegova Muslimanskog bratstva, također su osuđeni na smrtnu kaznu o kojoj još treba iznijeti mišljenje, neobvezujuće, egipatski muftija prije nego bude potvrđena ili poništena 2. lipnja.

Neki od suoptuženika pripadaju džihadističkim pokretima sa sjedištem na Sinaju.

Mursi može uložiti žalbu. Već je osuđen na 20 godina zatvora prije tri tjedna na prvom suđenju zbog nasilja nad prosvjednicima tijekom svojeg kratkog jednogodišnjeg mandata. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene