Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Analiza sukoba na Bliskom istoku

Stručnjak za sigurnost: "Izrael je uhvaćen na spavanju, ali će uzvratiti velikom silom"

Izrael projektilima odgovorio na napad Hamasa
Izrael projektilima odgovorio na napad Hamasa Foto: Afp
Iznenadni Hamasov napad na Izrael kolosalan je propust izraelskih obavještajnih službi, ustvrdio je stručnjak za sigurnost Frank Gardner.

Iznenadni Hamasov napad na Izrael kolosalan je propust izraelskih obavještajnih službi, objavio je u subotu BBC-jev stručnjak za sigurnost, Frank Gardner.

Izrael ima jednu od najrasprostranjenijh i najsofisticiranijih obavještajnih mreža na Bliskom istoku, i domaću i vanjsku. Ima doušnike infiltrirane u militantne skupine ne samo na palestinskim teritorijima već i u Libanonu, Siriji i drugdje, istaknuo je.

Pročitajte i ovo Hamas iz Gaze napao Izrael Deseci mrtvih, stotine ranjenih VIDEO/FOTO Eskalacija nasilja na Bliskom istoku: Hamas navodno odvodi zarobljenike u Gazu, Izrael krenuo u odmazdu

U prošlosti su bili u mogućnosti ubiti vođe militanata preciznim napadima bespilotnim letjelicama ili čak mobilnim telefonima s eksplozivom.

Međutim, ovim Hamasovim napadom na kraju židovskog praznika čini se da je Izrael uhvaćen na spavanju. Militanti su, čini se, uspjeli isplanirati i pokrenuti pažljivo koordinirani napad na Izrael u potpunoj tajnosti.

Da će Izrael uzvratiti velikom silom, nema nikakve sumnje, ali Izraelci će se sada pitati zašto njihovi špijuni nisu znali da se to sprema i zašto nisu upozorili zemlju na to, zaključuje BBC.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene