Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Berlinski podstanari smislili su novi način prosvjeda protiv povećanja stanarina – u skupi stan upada skupina golih prosvjednika, a na tijelu imaju ispisane poruke 'preskupo'.


Iako je Berlin jedna od jeftinijih svjetskih metropola, kada je u pitanju cijena iznajmljenih stanova, skupina aktivista okupljena pod imenom Hedonist International smatra kako su cijene u posljednje vrijeme postale previsoke za studente i doseljenike čime im je onemogućen normalan život, donosi britanski Independent.

Vezani članci Korona u Njemačkoj Ovu europsku zemlju smatraju uzorom u upravljanju pandemijom, a sada su objavili da proširuju svoj popis rizičnih područja u drugim državama Staanri iz pakla Podstanari se žalili na preveliki polog pa im stanodavac pokazao zašto traži toliki novac

>> FOTO: Skinula se, sjela na radijator i protestirala

Hedonist International svaki 'upad' obavlja na uobičajen način: jedan od njihovih članova javlja se vlasniku i dogovara pregled stana, a onda u stan upada grupa aktivista s maskama Mickey Mousea i plešući na glasnu techno glazbu. Na tijelima su im ispisane poruke poput 'preskupo' ili 'snizite cijene', a obično uspijevaju pobjeći prije dolaska policije. Hedonist International svoje golišave prosvjede obavljaju i za druge akcije.