Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi oblik prosvjeda

Striptizom protiv povećanja stanarina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Berlinski podstanari smislili su novi način prosvjeda protiv povećanja stanarina – u skupi stan upada skupina golih prosvjednika, a na tijelu imaju ispisane poruke 'preskupo'.

Iako je Berlin jedna od jeftinijih svjetskih metropola, kada je u pitanju cijena iznajmljenih stanova, skupina aktivista okupljena pod imenom Hedonist International smatra kako su cijene u posljednje vrijeme postale previsoke za studente i doseljenike čime im je onemogućen normalan život, donosi britanski Independent.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Berlinu Protive se presudi suda Neobičan prizor u prijestolnici: Blokirali najpoznatiju znamenitost grada i ne odustaju od svojih zahtjeva Njemačka policija Uzrok nesreće nejasan Teška prometna nesreća u Njemačkoj: U lančanom sudaru ozlijeđeno 16 osoba

>> FOTO: Skinula se, sjela na radijator i protestirala

Hedonist International svaki 'upad' obavlja na uobičajen način: jedan od njihovih članova javlja se vlasniku i dogovara pregled stana, a onda u stan upada grupa aktivista s maskama Mickey Mousea i plešući na glasnu techno glazbu. Na tijelima su im ispisane poruke poput 'preskupo' ili 'snizite cijene', a obično uspijevaju pobjeći prije dolaska policije. Hedonist International svoje golišave prosvjede obavljaju i za druge akcije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene