Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Stravični zločini: Karadžić je u Sarajevu organizirao snajper-turizam?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Čujem korake razaranja, grad gori kao tamjan u crkvi, u dimu vidim našu savjest'. Svoje krvave vizije pretočene u stihove Radovan Karadžić, pretvorio je i u stvarnost.

- Nemojte misliti da nećete odvesti Bosnu i Hercegovinu u pakao a muslimanski narod u nestanak jer se muslimanski narod ne može obraniti ako ovdje bude rata, rekao je Radovan Karadžić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odao vojnu i državnu tajnu Danska tuži svog vojnika zbog istupa o ubijenim Srbima Slika nije dostupna Beograd: Karadžićevo izručenje najranije u ponedjeljak

A godinu dana nakon ovog govora u skupštini zahvaljujući Karadžiću 2/3 BiH pretvorilo se u pakao. Sarajevo je pod opsadom bilo četiri godine.Ubijeno je oko 12 tisuća ljudi, među njima više od 1600 djece. Na najpodmukliji način snajperom, ubijeno je 5 tisuća Sarajlija.

Svijet su obišle stravične snimke ubijenih civila na tržnici Markale. Pričalo se kako je Karadžić svojim psihopatskim inozemnim prijateljima organizirao i snajper-turizam. Pucali su po ljudima iz čistog zadovoljstva.

Grad je živio bez vode i hrane. Jedina veza bio je tunel dug 800 metara. Povezivao je dva sarajevska naselja i bio jedini put za dostavu neophodnih potrepština.

Uz Karadžićev blagoslov, u Srebrenici je u manje od pet dana pobijeno više od 8.000 bošnjačkih dječaka, muškaraca i staraca. Do danas nisu pronađena sva tijela. A Karadžić je godinama uspijevao vući za nos međunarodnu zajednicu.

- Zašto gledaju samo jednu stranu rata? Mislim da su napravili presedan koji bi mogao ugroziti svjetski mir i time izazvati treći svjetski rat, rekao je Radovan Karadžić.

Na tisuće zatočenika bile su podvrgnute fizičkom i psihičkom zlostavljanju u neljudskim logorima s namjerom da ih se uništi kao nacionalne, etničke i vjerske grupe.

- A u to ime da Bog da od danas pa na dalje sve bude kao što je danas, dodaje Radovan Karadžić.

No za obitelji 300 tisuća ubijenih diljem Bosne i Hercegovine ništa nije isto.Mnogi vjeruju da je bilo političke volje Karadžić bi u Haagu bio prije 13 godina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene