Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubijenima zavezane ruke

Stravične snimke pokolja u Libiji, Gadafijeve pristaše ubijaju po bolnicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snage odane Moameru Gadafiju upale su u bolnice u Tripoliju i počeli ubijati protuvladine prosvjednike, koji se primali liječničku pomoć, prenosi portal yalibnan.com.

'Upali su u bolnice i ubili ranjene ljude, koji su prosvjedovali protiv režima', rekao je Slimane Bouchuiguir, vođa libijskog ogranka Međunarodne federacije za ljudska prava, čiju izjavu prenosi talijanska agencija Misna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nacija u strahu Prigovor znači smrt: Kim Jong Un naredio 15 smaknuća Slika nije dostupna Razotrkiven ubojica Objavljene fotografije na kojima se prvi puta vidi lice najvećeg krvnika današnjice

Vojska i naoružani pristaše Gadafija raznijeli su i džamiju 30-ak kilometara od Tripolija s protuzračnim raketama i pucnjevima iz automatskog oružja, ne imajući nimalo obzira prema prosvjednicima, koji su unutra potražili zaklon.

Associated Press prenosi kako je broj žrtava prosvjednika unutar džamije značajan, ali zasad se ne zna točna brojka poginulih. Gadafijevi pristaše tijela ubijenih su isto tako počeli odvoziti, kako bi prikrili broj ubijenih i kako ih strani novinari ne bi vidjeli, a prijetili su i liječnicima koji bi im prigovarali, dodao je Bouchuiguir.

Libijski predsjednik Moamer Gadafi ne dopušta stranim novinarima izvještavanje o neredima u Libiji pa su amaterske snimke jedino sredstvo informiranja. Amaterske video snimke iz gradova Derna, Benghazi i Tobruk pokazuju smaknuća za koje se smatra da ih je počinila vojska. Vidi se da su mrtvima ruke zavezane na leđima.

>> Bivši ministar: Gadafi će se ubiti kao Hitler

>> Gadafi surađivao s Titovim službama

Na ostalim snimkama prikazuju se neredi u libijskim gradovima gdje se sve više prosvjednika nalazi na ulicama dok Moamer Gadafi i dalje ne želi odstupiti s dužnosti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene