Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teške optužbe

Stravična svjedočanstva zarobljenih ruskih vojnika: Zapovjednici ubijaju vlastite ranjenike - "Ležao je na zemlji. Pitali su ga može li hodati..."

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Putinovi zapovjednici ubijaju svoje ranjene vojnike umjesto da ih s bojišta prebacuju na liječenje, tvrde zarobljeni ruski vojnici.

Zarobljeni ruski vojnici kazali su da je jedan od zapovjednika osobno ubio više vojnika dok su ležali ozlijeđeni.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crno tržište zarobljenika Ukrajinski zarobljenik završio kod brutalnih vojnika čečenskog gospodara rata: "Kupuju ih od ruske vojske i odvode u Grozni" Avdijivka Novi gubici Ukrajina ostala bez dijela teritorija: Obećana pomoć Zapada nije stigla

Pitao je jednog od ranjenih vojnika može li hodati, a kada je čovjek odgovorio da ne može - časnik ga je odmah ubio, kazali su mladi vojnici koje su zarobili Ukrajinci.

Zarobljenik je ispričao kako su zapovjednici "dokrajčili svoje ranjenike".

"Baš tako... ranjeni vojnik leži na zemlji, a zapovjednik bojne ga ubija iz puške. Bio je to mladić i bio je ranjen. Ležao je na zemlji. Pitali su ga može li hodati, pa su ga ubili iz pištolja", navodi ruski vojnik.

"Najvažnije je da ovo nije bio jedini slučaj. Zapovjednik je hodao okolo...", dodao je drugi.

"Mogli su ih spasiti"

 

"Tako je upucao njih četiri ili pet", rekao je treći i dodao: "Mogli su ih spasiti, pružiti im pomoć, izvući ih odande. Jednostavno ih je ubio".

Nema službenih informacija o mjestu u kojemu se to dogodilo niti o kojoj postrojbi ruske vojske se radi, piše DailyMail.

Ukrajina je optužila Rusiju da ne preuzima tijela svojih vojnika koji su preminulih u ratu. Ukrajinci tijela utovaruju u vreće i drže ih u vlakovima-hladnjačama.

Putinov glasnogovornik Dmitrij Peskov rekao je da Kremlj nema "nema informacija ni o tijelima mrtvih vojnika niti o ranjenima u Ukrajini".

Na pitanje o razmjeni vojnih zarobljenika, Peskov je odgovorio kako je to na Ministarstvu obrane.

O ratu u Ukrajini iz minute u minutu čitajte >>OVDJE.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene