Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Stravična ispovijest: Maćeha me vezala za kombi i krvavog vukla uokolo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
10-godišnji Chris Spry ležao je oderanih leđa u lokvi krvi kada je njegova sadistička maćeha, inače Jehovina svjedokinja, zaustavila kombi za koji ga je prije toga zavezala užetom i pri punoj brzini vukla uokolo.

Bila je to najgora epizoda u serijalu monstruoznih zlostavljanja Eunice Spry koje su Chris i još dvoje djece na njezinoj 'skrbi' godinama proživljavali, uključujući i premlaćivanje i izgladnjivanje. Čak ih je tjerala da jedu ono što bi povratili te vlastite fekalije. 

Pročitajte i ovo Ilustracija gdje je vlasnik? Policija pronašla misteriozni kombi: "Pozivamo vlasnika da se javi" Prometna nesreća u Rugvici Užasna nesreća FOTO U prometnoj nesreći blizu Zagreba poginula dva motociklista, jedna žena teže ozlijeđena

Monstruozna Eunice prošle je godine osuđena na 14 godina zatvora, a danas je 19-godišnji Chris, koji je javnosti do sada bio poznat samo kao "Dijete C", odlučio otkriti svoj identitet kako bi javnosti ispričao mučne detalje o godinama zlostavljanja koje je proživljavao još kao 3-godišnji dječak. Za britanski Zhe Sun povjerio je o događaju s kombijem koji nije imao snage ispričati do kraja ni na sudu. 

"Čuo sam joj korake i prije nego sam je ugledao i kada sam podigao pogled na njezinom sam licu vidio da se kontrolira kako bi ostala smirena. Taj me pogled prestravio", ispričao je Chris koji je u to vrijeme bio pod kaznom izgladnjivanjem, koju je 63-godišnja Eunice, a koju je on zvao majkom, redovito prakticirala za nepostojeće 'zločine'. Taj ga je put optužila da je ukrao krišku kruha. Iako to nije učinio, Chris je znao da nema smisla raspravljati se. 

“Učinio sam što mi je rekla. Stao sam pored kombija i ona mi je oko noge zavezala uže. Ja sam samo stajao iako sam znao što će učiniti. Prije mi je znala zavezati ruku za kombi i voziti zaista polako, a ja sam morao cupkati za kombijem. I to je bilo grozno, no nije ni blizu bila najgora kazna. No, ovaj put mi je uže zavezala oko noge i pogledala me jednim od svojih zastrašujućih pogleda, a usta su joj bila stisnuta. Ušla je u kombi i ubacila u brzinu. Lijeva noga mi je poletjela gore, glava je udarila u beton, a ruke su letjele uokolo. Glava mi je odskakivala po betonu. Tada je skrenula na oranicu. U jednom trenutku licem sam udario u preoranu zemlju i blato mi je ušlo u usta i nosnice. Noga me stravično boljela, čak sam mislio da će mi jednostavno otpasti. Majica koju sam imao se već poderala i osjetio sam kako mi se guli koža s leđa. Počeo sam vrištati. Mislim da je tako vozila uokolo oko pola milje (800 metara) prije nego je zaustavila kombi. Ja sam ležao na zemlji i pokušavao udahnuti. Stravična bol u nozi je nekako nestala ili je od nje bila jača glavobolja i osjećaj da mi leđa gore. Na njezinom licu nije bilo nikakvih emocija kada me odvezala i jednostavno je otišla. Kada sam to trebao ispričati na sudu nisam mogao. Znam da bi se slomio i plakao, a ona bi to vidjela jer je bila tamo. A nisam želio da me vidi kako plačem", ispričao je Chris kojeg su kod Eunice poslali biološki roditelji uz blagoslov socijalne službe. 

"Eunice mi je rekla da su moji roditelji sotonisti i iako su mi slali čestitke za rođendan i Božić, ona nam ih nikada nije dala. A batine su nas trebale spasiti 'kada dođe Armagedon". Kada sam imao 6 godina prisilila me da gledam horor "Strava u ulici brijestova". To je bilo nešto najstrašnije što sam ikada vidio. Rekla mi je da će se to dogoditi na Sudnji dan. Bio sam prestravljen", kazao je Chris. 

Jednom je prigodom pod njezinim krevetom pronašao knjigu Davea Pelzera - Dijete zvano "Ono" (istinitu ispovjest zlostavljanog djeteta) i pročitao nekoliko stranica.

"Odmah sam u njegovim memoarima prepoznao svoju nesreću. Ona je tu knjigu koristila kao vodič za roditelje. Bili smo u potpunosti u njezinoj milosti".

Eunice Spry je troje pastorčadi ispisala iz škole kada je Chrisu bilo tek 5 godina. Tu je odluku donijela nakon što je škola pozvala socijalnu službu jer je jedno od djece u školu došlo s ozljedama. Daleko od očiju javnosti na prljavoj i zapuštenoj farmi djeca su proživljavala pravi horor. Čak je i doktore uspjela uvjeriti da Chris pati od 'hiperaktivnosti uslijed pomanjkanja pažnje' kako bi mu prepisali psihostimulans methylphenidat. 

"Ponekad nas je držala budnima cijelu noć i morali smo čistiti kuću, a zbog lijekova smo zadatke izvršavali brže". 

Redovito ih je kažnjavala batinanjem komadom drveta, najčešće nogom od stolca. Djecu bi pozvala u sobu i tamo ih unedogled tukla po stopalima. Ponekad danima nakon toga nisu uopće mogli hodati. 

"Većinom je izmišljala razloge kako bi nas istukla. Uglavnom je bilo nešto poput "ukrali ste hranu" ili "niste kako treba izvršili zadatke". Tukla nas jednog po jednog. Kasnije sam doznao da nas je tukla po stopalima jer jako boli a modrice na tom mjestu ne izbijaju lako. To je valjda naučila dok je radila kao medicinska sestra. Vrištao sam, plakao, vikao i molio je da prestane. No, nikad ne bi prestajala. A toliko sam često bio prisiljen piti razrijeđeno sredstvo za pranje suđa ili izbjeljivač da po okusu mogu pogoditi marku", kazao je Chris koji zbog njezina zlostavljanje nikada neće moći imati svoju djecu. 

Spry je uhićena nakon što je najstarije dijete, tada već punoljetna djevojka, sve prijavila socijalnoj službi. Nevjerojatno, no na sudu se izjasnila kako nije kriva. Tijekom suđenja Chrisu je dijagnosticiran Štokholmski sindrom koji je inače uobičajen kod ljudi koji su oteti, a koji pokazuju naklonost prema svojim otmičarima. 

"Znam da je to što je učinila bolesno i pogrešno no i dalje je na neki način poštujem", kazao je Chris.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene