Sebastian Kalinowski
Sebastian Kalinowski Foto: Screenshot

Sebastian Kalinowski, 15-godišnjak iz Velike Britanije, umro je od posljedica mučenja koje je nad njim provodila njegova vlastita majka i njezin suprug koji su osuđeni na doživotni zatvor. Njegov biološki otac majku je nazvao "najvećim zlom koje hoda ovim svijetom".


Sebastianova majka Agnieszka (36) i njezin suprug Andrzej Latoszewski (38), koji se inače bavi borilačkim vještinama i koristi steroide, osuđeni su na doživotni zatvor, a dječakov biološki otac Jack presudu je dočekao u Poljskoj odakle je poručio kako je Agnieszka "najveće zlo koje hoda ovim svijetom".

Vezani članci Luka Pešut načelnik PU sisačko-moslavačke Ubio brata, a onda prijavio njegov nestanak: Radilo se o bolesnoj, teško pokretnoj osobi, a tijelo je sakrio u blizini mjesta stanovanja Ilustracija Policija uhitila dva napadača: Raspetljava se pokušaj ubojstva u Vrbiku

Ona je sa suprugom Andrzejem mjesecima zlostavljala svog sina koji je na kraju preminuo.

Tinejdžera su u domu u Huddersfieldu tukli letvom kreveta, bičevali ga produžnim kabelom i ubadali istrošenim iglama koje je koristio njegov očuh.

Umro je nakon što je dobio sepsu te su mu otkazali organi jer nije dobio liječničku pomoć za višestruki prijelom rebara.

"Jednostavno vas nije bilo briga što se događa Sebastianu"

Sutkinja je na izricanju presude kazala: "Udarali ste šakama, nogama i koljenima njegovo tijelo na isti način kao što ste to radili svojoj boksačkoj vreći. Jednostavno vas nije bilo briga što se događa Sebastianu i niste bili svjesni boli koju mu nanosite".

Velik dio mučnog zlostavljanja snimljen je sustavom CCTV kamera koje su Agnieszka i Andrzej postavili oko kuće kako bi "nadzirali i kontrolirali" Sebastiana, piše Daily Mail.

Britanska policija u petak poslijepodne objavila je jezivu snimku koja prikazuje Sebastiana prije smrti. Na snimci se vidi tinejdžer kako polako i oprezno prolazi kroz svoju sobu i polako sjeda na stolac, pogrbljen i okrenut prema zidu.

"Svatko tko je pogledao makar i dio snimke CCTV-a, može samo biti krajnje užasnut onim što je vidio i zbunjen zašto bi se netko tako ponašao prema tinejdžeru. Postavlja se pitanje zašto bi se netko tako ponašao. To je pitanje koje i sama postavljam", rekla je sutkinja. Suđenje ubojicama je trajalo šest tjedana tijekom kojih su porotnici bili prisiljeni satima gledati užasne snimke na kojima se vidi kako je Sebastian zlostavljan i mučen.

Dječakova majka priznala je okrutnost prema djetetu, dok je Latoszewski priznao ubojstvo iz nehaja, ali oboje su zanijekali ubojstvo. Osuđeni su na doživotni zatvor, a moraju odslužiti najmanje 39 godina u zatvoru.

Agnieszka i Andrzej vjenčali su se nakon što su završili u zatvoru.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju