Policija u Walesu, ilustracija (Foto: AFP)
Policija u Walesu, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp

Tijelo 83-godišnje Gaynor Jones pronađeno je prekriveno gomilama smeća u obiteljskoj kući u Velikoj Britaniji. U istoj je kući godinama živjela njezina kći.


Policija je tijelo 83-godišnje Gaynor Jones pronašla prekriveno gomilama smeća. U nekim od vreća sa smećem bilo je i ljudskog izmeta i urina. U istoj kući, pretrpanom stvarima i smećem, živjela je njezina 57-godišnja kćer Valerie. Njihova seoska kućica nalazi se u Aberaeronu, u zapadnom dijelu Walesa.

Vezani članci Slika nije dostupna Skandalozni propust: Slučajno objavili osobne podatke čak 18 tisuća pacijenata s koronavirusom, bili su javno dostupni online Slika nije dostupna Par poginuo u stravičnoj nesreći u Walesu, beba stara 11 mjeseci jedina preživjela

Gaynor je posljednji put viđena živa prije tri godine. Policija je utvrdila da je njezina kći Valerie negdje oko Božića 2015. godine, umjesto da prijavi smrt majke, kupila četiri vreće soli za posipanje cesta. Mrtvozornik vjeruje da je Valerie koristila sol kako bi balzamirala tijelo majke da ju može lakše sakriti u kući. Utvrđeno je da na tijelu 83-godišnjakinje nema tragova nasilne smrti.

Gaynor se preselila kod kćeri nakon što joj je umro suprug 2012. godine i otada je živjela s Valerie. Seoska kuća u kojoj su živjele bila je kategorizirana kao ''nenaseljena'' jer u njoj nije bilo ni struje ni vode. Gaynor je posljednji put viđena živa 2015. godine kad je bila kod liječnika. Istragom je utvrđeno da su majka i kći opsesivne u čuvanju svega što imaju. U kući i vrtu naslagano je toliko smeća da je policiji trebalo tjedan dana dok nije pronađeno tijelo starice, piše Daily Mail.

Valerie je poznanicima govorila da je njezina majka u posjetu kod rodbine ili u staračkom domu te da neće nikoga pustiti u kuću. U jednom se trenutku srušila, pozlilo joj je od dehidracije i završila je u bolnici. Tamo je kazala da se ne može sjetiti majčine smrti i govorila je da joj je majka još uvijek živa. Nakon što je alarmirana policija i pronađeno Gaynorino tijelo, Valerie je rekla da joj je majka umrla kad je na nju pala polica s knjigama iako u kući nije bila niti jedna polica ni knjiga.

Valerie je zbrinuta u ustanovi za mentalno oboljele. Uzrok smrti Gaynor Jones za sada nije poznat. Mrtvozornik je utvrdio da Valerie nema ništa sa smrću svoje majke, ali mogla bi biti optužena za sprječavanje ukopa tijela. "U ovom slučaju je toliko nepoznanica, no jasno je to da u smrt gospođe Jones nije umiješana treća osoba", kazao je mrtvozornik Peter Brunton. "Gaynor Jones umrla je prirodnom smrću, a njezina je kći poduzela sve mjere kako bi balzamirala i prikrila tijelo svoje majke jer nije mogla prijaviti smrt nadležnim vlastima", dodao je Brunton.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju