Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ostaci trupala beba, od novorođenčadi do trogodišnjaka, otkrivena su u kanalizaciji kuće u Irskoj u kojoj je Crkva nekoć vodila utočište za neudane majke, objavila je u petak vlada.


Vladino izvješće o istrazi pokrenutoj 2014. potkrijepilo je tvrdnje povjesničara da u kući, u neoznačenim grobovima, leže ostaci trupala oko 800 beba.

Vezani članci Ujak mijenja pelenu Prvi put u životu pokušao promijeniti pelenu, jedva je ostao na nogama Bebe s obrvama (Foto: sadanduseless.com) Roditeljima je opet dosadno, neki su svoje bebe pretvorili u Mesića

"Značajna količina ljudskih ostataka pronačena je u istraženim podzemnim komorama", stoji u izvješću.

Analiza radioaktivnim ugljikom pokazala je da ostatci potječu iz vremena od 1925. do 1961., kada su kuću vodile irske redovnice.

Istraga je pokrenuta pošto je lokalni povjesničar ukazao na dokaze da se u kući nalazi neoznačeno groblje na kojem leže posmrtni ostatci gotovo 800 beba umrlih od 1925. do 1961.

Neudane majke i njihova djeca smatrala su se mrljom na slici Irske kao pobožne katoličke nacije. Bili su i problem za njihove očeve, posebno za moćnike poput svećenika i bogatih, oženjenih muškaraca. (Hina)