Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više od 1.400 djece bilo je seksualno iskorištavano u britanskom gradu Rotherham, u razdoblju od 1997. do 2013. godine, zaključeno je u danas objavljenom izvještaju.


Pojedina djeca zlostavljana u Rotherhamu, bila su stara svega 11 godina, javlja Sky New.

Vezani članci Francuski ribari prosvjeduju Francuski ribari zaprijetili blokadom luke, a ministar da će isključiti struju otoku Koronavirus u Velikoj Britaniji, ilustracija Puno ih se cijepilo pa sad razmišljaju da do lipnja ukinu mjeru fizičkog razmaka

'Teško je opisati odvratnu prirodu zlostavljanja koju su žrtve propatile. Silovao ih je veći broj počinitelja, prodavani su u druge gradove na sjeveru Engleske, otimalo ih se, fizički se nad njima iživljavalo i zastrašivalo', rekla je nezavisna istražiteljica Alexis Jay koja je na konferenciji za novinare objavila ove podatke.

'Pojedina su djeca bila polivena benzinom te im se prijetilo da će biti zapaljena, bila su svjedoci brutalno nasilnih silovanja te im se prijetilo da će biti sljedeći ukoliko nekome kažu što su vidjeli', dodaje Jay.

Već treći slučaj: Na plaži u Ičićima kamerom snimao djecu

Trećina ovih slučajeva u nekom trenutku bilo je poznato socijalnoj službi, ali zbog loše procjene radnika nije bila detaljno razmatrana.

Počinitelji ovih zločina većinom su, kako su ih opisale žrtve, bili Azijati. Međutim, vlasti nisu stupile u kontakt s tamošnjom pakistanskom zajednicom kako bi razgovarali o ovom problemu.

'Nije ugodno čitati o primjerima stravičnih iskustava mnogih mladih ljudi, i želio bih ponuditi iskrenu ispriku onima koji su iznevjereni kada su trebali pomoć', rekao je predstavnik vijeća Rotherhama Martin Kimber. Dodaje da zatražio pregled izvještaja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook