Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Želi početi iznova

Strauss-Kahn u petak saznaje presudu za seksualne prijestupe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski će sud u petak izreći presudu o tome je li bivši direktor MMF-a Dominique Strauss-Kahn kriv za seksualne prijestupe i hoće li čovjek koji je nekad imao izglede postati francuskim predsjednikom završiti u zatvoru.

Četiri godine nakon optužbi za seksualno zlostavljanje spremačice u newyorškom hotelu, koje je okončalo njegove političke ambicije i zvjezdanu karijeru, Strauss-Kahn će saznati hoće li drugi slučaj za seksualna kaznena djela u njegovoj vlastitoj zemlji završiti osudom.

Pročitajte i ovo Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu Filip Zavadlav Od Nobelove nagrade do hipija VELIKA GALERIJA Cirkusom počeo, cirkusom završio: Pogledajte u kakvom je izdanju Filip Zavadlav dočekao presudu

66-godišnji političar koji se financijski nagodio sa spremačicom Nafissatou Diallo u newyorškom hotelu Sofitel nakon što su newyorški tužitelji odustali od kaznenog progona 2011. u Francuskoj je optužen za poticanje na organizaciju orgija s prostitutkama.

Tužitelj zatražio oslobađanje Strauss-Kahna

Od povratka u Pariz s mjesta direktora MMF-a u Washingtonu Strauss-Kahn pokušava izgraditi novi život konzultantskim poslovima i neuspješnom investicijskom tvrtkom i novom životnom družicom nakon što ga je napustila supruga novinarka Anne Sinclair, inače bogata nasljednica.

On je zanijekao bilo kakve krivnju za seksualne optužbe. U francuskoj aferi "Carlton" nazvanoj po luksuznim hotelima Strauss-Kahn optužen je da je krajem 1990-ih poticao na organiziranje orgija s prostitutkama.

U Francuskoj odnos s prostitutkom nije kazneno djelo no poticanje na druženje s njima ili osiguravanje prostitutki jeste i kazne za takva djela kreću se do deset godina zatvora i novčane kazne do 1,5 milijuna eura.

Njegova obrana tvrdi da Strauss-Kahnu nije bilo poznato da su žene s kojima se upuštao u odnose u hotelima u Parizu, Lilleu i Washingtonu bile prostitutke, a niječe i da je poticao na njihovo angažiranje.

Presuda u Lilleu označit će posljednju epizode sage o bludničenju koja je počela uživo na televiziji kada je prikazan kako ga u lisicama odvode u New Yorku sa zrakoplova kojim je trebao odletjeti za Pariz. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene