Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne pristaju na sniženje plaća

Štrajk u školama Zapadnohercegovačke županije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U školama u većinskoj hrvatskoj Zapadnohercegovačkoj županiji danas je počeo štrajk nastavnika, pošto je zbog sniženja plaća propao pokušaj dogovora s tamošnjom vladom, a njihovi će kolege u Središnjobosanskoj i Hercegovačko-neretvanskoj županiji štrajk početi 7. rujna.

'Ne možemo se pomiriti s tim da se omalovažava zalaganje i rad te da se plaće snizuju onima koji su godinama najlošije plaćeni, a povisuju onima koji su godinama najbolje plaćeni. Sindikati prosvjete neće sponzorirati nijednu vladu koja nije sposobna sustavno razmišljati i razumno odlučivati', navodi se u priopćenju sindikata osnovnih i srednjih škola u Zapadnohercegovačkoj županiji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Roditelji, provjerite Utorak je malo drukčiji dan za neke školarce: Zbog izbora Ministarstvo poslalo upute ravnateljima škola Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu"

Dodali su da je vlada nekoliko puta prekršila kolektivne ugovore, a da je najnovijom odlukom o sniženju plaća radi ušteda zbog sporazuma s MMF-om djelatnicima u školstvu snižene plaće od 240 (oko 1000 kuna) do 450 maraka (oko 1600 kuna). Sindikati ne pristaju na sniženje plaća.

Njihove kolege u Središnjobosanskoj županiji štrajk će početi 7. rujna, a nastava u Hercegovačko-neretvanskoj županiji u ponedjeljak će početi jednosatnim štrajkom upozorenja.(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene