Migranti u moru, ilustracija
Migranti u moru, ilustracija Foto: Afp

U potrazi za brodovima prepunim migranata u Sredozemnom moru pronađeno je deset tijela koja su plutala u blizini prevrnutog gumenog čamca za koji se vjerovalo da je prevozio 130 ljudi, priopćila je francuska humanitarna organizacija SOS Mediterranee.


Traga se i za drvenim čamcem u kojem je bilo oko 40 migranata, rekao je glasnogovornik SOS Mediterraneea u petak.

Vezani članci Migranti iz kampa Lipa Migrantica tvrdi da su je seksualno zlostavljali hrvatski policajci: "Izvukao je nož i stavio mi ga na vrat" Policija, ilustracija Stradali migranti? U šumi kod Saborskog pronađeno tijelo muškarca, pored njega još jedan ozlijeđen

Tri trgovačka broda pomogla su spasilačkom brodu Ocean Viking u potrazi za brodovima u međunarodnim vodama, sjeveroistočno od libijskog Tripolija.

SOS Mediterranee naveo je da je trgovački brod MY ROSE pronašao tri tijela u vodi, a avion Frontexa ubrzo nakon toga uočio je gumeni čamac.

Kad je Ocean Viking stigao na mjesto događaja, pronašao je deset tijela.

Agencije UN-a pozivaju da se ponovno pokrenu operacije traganja i spašavanja na Mediteranu pod vodstvom država i da se zaustavi povratak migranata u "nesigurne luke".

Međunarodna organizacija za migracije UN-a (IOM) objavila je u izvješću krajem ožujka da je prošle godine na moru stradalo više od 2200 ljudi.