Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Niskobudžetna aviokompanija Jet2 rekla je da čeka da joj se objasni zašto je njen avion u petak popodne pratio francuski borbeni avion, koji je bio toliko blizu da su se mogla pročitati slova na stražnjem krilu.


Putnici koji su avionom letjeli iz Španjolske u Englesku rekli su kako ih je 15 minuta pratio francuski borbeni zrakoplov, stoji u reportaži Independenta.

Vezani članci MIG Rudolfa Perešina ispred MORH-a (Foto: Obris.org) Jedinstveni noćni zastoj: Avion heroja Domovinskog rata Rudolfa Perešina stigao pred MORH Avion F-35A, ilustracija (Foto: AFP) Japanski borbeni avion F-35A nestao s radara tijekom vježbe iznad Tihog oceana

Putnica Sarah Hatfield rekla je: "Netko je primijetio francuski avion i obavijestio posadu, koja je vijest prenijela pilotima."

"Stjuardesa je ubrzo nakon toga rekla da nemamo razloga za brigu. Moj muž je bio prestravljen i nije pomoglo što je mnogo drugih putnika došlo do naših mjesta kako bi gledalo francuski avion", dodala je Hatfield.

"Bio je tako blizu da sam mogla pročitati slova na zadnjem krilu", rekla je.

Hatfield je opisala i stanje u putničkom avionu: "Atmosfera je bila mješavina uzbuđenja, izazvanog bliskim susretom s borbenim avionom, i straha, jer nismo znali hoće li nas srušiti."

Glasnogovornik aviokompanije Jet2 rekao je: "Čekamo da nam francuski kontrolori leta objasne zašto nas je naš putnički avion pratio francuski borbeni."