Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raste kupola lave

Strah u Meksiku: Podignut stupanj opasnosti za vulkan Popocatepetl!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasti u Meksiku u utorak su podigle stupanj opasnosti i objavile upozorenje za lokalno stanovništvo nakon što je vulkan Popocatepetl povećao svoju aktivnost.

Nacionalni centar za sprječavanje prirodnih nepogoda je podigao stupanj opasnosti na nivo 5 od maksimalnih 7, jer kupola lave raste u krateru vulkana, javlja APTN.

Pročitajte i ovo Ilustracija izazvali bijesne reakcije "Što je s ljudima? To je tako opasno": Deseci posjetitelja festivala uperili lasere u putnički avion Slika nije dostupna Misteriozna snimka VIDEO Golema 'NLO-cigara' uletjela u meksički vulkan?!

>> Doznajte 10 bizarnih načina na koje vas može ubiti vulkan!

5.450 metara visok vulkan u posljednje vrijeme baca užareno kamenje, vulkanski pepeo i vodenu paru. U vulkanu bi, kažu u centru, moglo doći do velikih eksplozija koje bi užareno kamenje mogle baciti jako daleko, a moguće su i 'poplave' blata i užarenog kamenja niz vulkan.  

Područje je zatvoreno za posjetitelje, a lokalno stanovništvo je pozvano da ostane najmanje 12 kilometara od kratera koji se nalazi oko 65 kilometara jugoistočno od meksičke prijestolnice. Poznat i pod nazivom 'El Popo' vulkan je u posljednjih 1.200 godina imao najjaču erupciju 18. prosinca 2000. godine kada su evakuirane tisuće ljudi.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene