Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispovijesti sportaša

STRAH OD OLIMPIJADE

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki sportaši i njihove obitelji boje se mogućih terorističkih napada na Zimske olimpijske igre u Sočiju, toliko da su neke obitelji odlučile otkazati svoj dugo planirani dolazak.

Ni jedan američki sportaš do sada nije otkazao dolazak na Zimske olimpijske igre u Soči, zbog terorističkih prijetnji. Ali s obzirom na nestabilnost u toj regiji, mnoge obitelji sportaša koje su ih planirali podržati, kažu da razmišljaju o otkazivanju dolaska, piše New York Times.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Pripreme' za Olimpijadu Strava u Sočiju: Evo što rade psima... Slika nije dostupna Izjava tjedna Gradonačelnik Sočija: Mi smo grad bez homoseksualaca!

'Došlo je do te točke da su naši životi ugroženi ako odemo tamo. Govore o teroriziranju obitelji. Radije ću ostat u SAD-u', rekao je Tim Oshie čiji sin T.J. igra za hokejaški tim SAD-a.

U Soči planira otići oko 10.000 Amerikanaca. 'Mislimo da atmosfera neće biti laka kada dođemo ondje', rekla je Julia Mancuso, skijašica koja će se natjecati u Sočiju.

Predsjednik Olimpijskog odbora SAD-a Scott Blackmun priopćio je da, kao i uvijek, Odbor radi sa svim institucijama koje brinu o sigurnosti na Olimpijskim igrama kako bi boravak njihove ekipe u Sočiju bio što sigurniji.

SVE NAPETIJE UOČI SOČIJA Sumnjivi mailovi na noge dignuli europske zemlje!

U isto vrijeme State Department je objavio upozorenje Amerikancima koji planiraju putovanje u Soči, da teroristi planiraju napad na Zimske olimpijske igre te se američke državljane poziva na oprez.

Američki dužnosnici u intervjuima su kazali kako su više zabrinuti za ove Igre, nego 2004. u Ateni, tijekom kojih su dobivali prijetnje pakistanske Al Qaide.

Podsjetimo, nekoliko olimpijskih timova SAD-a i Europe primili su emailove u kojima ih se upozorava da će biti napadnuti ako budu sudjelovali u Igrama. Iako se ispostavilo da se radilo o bezazlenim mailovima, sve doprinijelo povećanju napetosti oko Igara.

Hrvatski olimpijski odbor za sada nije dobio nikakvu prijetnju. Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša kaže kako razloga za brigu nema, jer su slične prijetnje stizale i za vrijeme prijašnjih Olimpijskih igara, ali napadi se nisu dogodili. Mateša ističe da se pripreme naših sportaša odvijaju prema planu, te da će u Sočiju biti pod budnim okom osiguranja.

'Za sada smo u kontaktu s kolegama iz Slovenije, a i drugi Olimpijski odbori ne smatraju da ovo što je danas prisutno predstavlja ozbiljnu prijetnju za sigurnost. Mi smo sigurni i imamo punu vjeru ruske sigurnosne službe i sigurni smo da će natjecatelji i gledatelji u Sočiju uživati potpunu sigurnost', kazao je prije nekoliko dana Mateša.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene