Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stotine ljudi sudjelovalo je u tradicionalnoj budističkoj ceremoniji ispraćaja pokojnika. Nad tijelom kambodžanskog krvnika recitirane su molitve, nakon čega je ono posuto bijelim prahom.


- On mi je omogućio da sam danas ovdje gdje jesam, živa i zdrava, kad sam čula da je umro bila sam šokirana. Plakala sam dok se nisam onesvijestila, izjavila je 50-ogodišnja Sarann Chanthy.

Vezani članci Pripreme za ispraćaj Milana Bandića na Mirogoju - 3 Na Mirogoju radnici uređuju posljednje počivalište Milana Bandića Slika nije dostupna Francuska se oprostila od bivšeg predsjednika Jacquesa Chiraca

No, mnogi smatraju ironijom što je Ta Moku omogućen budistički pogreb.

Naime, za vrijeme vladavine Crvenih kmera budizam je bio zabranjen, tijela žrtava masovnih ubojstava bacana su u zajedničke grobnice. Među stradalima bio je velik broj vjernika.

Trenutačno traju pregovori između ta Mokove obitelji i Vlade oko pitanja gdje će "Mesar" biti sahranjen. Obitelj se zalaže da njegovi posmrtni ostaci budu pokopani u Anglon Vengu, mjestu koje je dugo bilo njegov dom. 

Očekivalo se da će Ta Mok biti jedna od prvih osoba u povijesti kojoj će se suditi za genocid i zločin protiv čovječnosti pred UN-ovim tijelima. Postupak je trebao započeti iduće godine.